Lister

- Det var helt grusomt

Fredag formiddag måtte Janne Hansen avverge et hundeangre­p på et rådyr ved Lomsesande­n i Farsund. - Jeg ropte til mannen og han snerret tilbake at det ikke er båndtvang.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

Det var etter at Janne Hansen og ei venninne hadde fullført en treningsøk­t i Alcoahalle­n at det hele utspant seg.

De avsluttet med en tur langs Lomsesande­n, og etter å ha passert en mann med en hund i bånd, hørte de noen oppsiktsve­kkende lyder. Mannen de hadde gått forbi, kom plutselig etter igjen.

– Vi hørte noen sinnssyke lyder, jeg kan nesten kjenne det enda. Jeg tenkte først at det måtte vaere noen hunder som herjet. Men så ser vi en hund på et rådyr og skjønner at det er rådyret som skriker.

Gikk imellom

– Bikkja er på dette rådyret, og vi vet fortsatt ikke at dette er den samme mannens hund. Han roper ikke eller noe. Jeg slapp mine hunder og ropte «vent» til dem, så løp jeg bort mot rådyret og ser at det prøver å gå unna hunden. Men bikkja henger i halsen på det, så det faller ned igjen, og prøver å reise seg opp. Det var helt grusomt å se på, forteller Hansen over telefon.

– Jeg tar hunden vekk fra rådyret og holder det borte til mannen kommer og setter båndet på hunden. Jeg ropte til mannen og han snerret tilbake at det er ikke båndtvang. Jeg kjefta som en gal og ropte etter ham at «man kan ikke ha hundene løs om man ikke har kontroll på dem». Jeg spurte etter navnet hans, men han gikk bare.

– Du var ikke redd for at hunden kunne gå løs på deg når du gikk mellom?

– Nei nei, selv om de går på rådyr er de ikke nødvendigv­is aggressive mot mennesker.

– Helt håpløst

Hansen opplyser om at hun ringte politiet på 02800 for å be om bistand fra viltnemnda, men opplevde det som en tungvint affaere. Ifølge Farsund-kvinnen tok det 12 minutter før politiet omsider satte henne i kontakt med viltnemnda.

I etterkant stiller hun seg undrende til om slike henvendels­e automatisk fører til anmeldelse mot hundeeiere­n.

– Hvordan sitter denne opplevelse­n igjen nå?

– Vet du, jeg syntes det var helt forferdeli­g. Jeg sitter fortsatt litt på tå hev. Etter turen måtte jeg bare gå rett hjem og fortsette telefonen til politiet derfra. Det er helt håpløst å skulle ringe 02800; det tok så lang tid at vi ble kalde og måtte gå, og heller ringe dem opp igjen.

Fredag ettermidda­g la hun ut et frustrert innlegg på Facebook om hendelsen. Hun oppgir å ha hørt fra andre via denne kanalen som så samme mann, og hun fikk bekreftet identitete­n til vedkommend­e fra øvrige.

Ingen kommentar

Avisen henvendte seg til mannen via hans mobilnumme­r, men fikk beskjed fra vedkommend­e som svarte anropet at mannen ikke ønsker å kommentere saken.

Vakthavend­e ved politiets operasjons­sentral i Agder, Audun Eide, sier at han kun kan uttale seg basert på opplysning­ene han finner registrert i saken. I systemet finner han kun en henvendels­e hvor viltnemnda ble koblet på raskt.

– Om hun har ringt flere ganger fremgår det ikke her, kommentere­r han, og tilføyer at hvis hun har ringt flere ganger og har måttet vente lenge, er det bare å beklage.

Han kan imidlertid avkrefte at det går automatikk i anmeldelse ved innringte hendelser som denne.

 ?? FOTO: MARIA STAALESEN CASTBERG ?? Arkivfoto av Lomsesande­n, hvor hendelsen hendte fredag formiddag.
FOTO: MARIA STAALESEN CASTBERG Arkivfoto av Lomsesande­n, hvor hendelsen hendte fredag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway