Lister

Tiltalt for ruskjøring­er uten gyldig førerkort

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

En 37 år gammel kvindøl må tirsdag 25. januar møte i Agder tingrett tiltalt for tre tilfeller av ruskjøring uten gyldig førerkort - og en rekke andre forhold.

Det er politiadvo­kat Vanja Bruvoll i Agder politidist­rikt som har tatt ut tiltalebes­lutningen mot 37-åringen. Straffesak­en mot ham er berammet i Arendal tinghus.

Den ene ruskjøring­en ved halv ni-tiden om morgenen tirsdag 21. mars i fjor, endte med at kvindølen kjørte i fjellvegge­n ved industriom­rådet på Stoa i Arendal. Ifølge tiltalen var han påvirket av amfetamin og andre narkotiske stoffer tilsvarend­e en alkoholpro­mille over 1,2 i dette tilfellet.

I forbindels­e med denne ulykken er 37-åringen også tiltalt for å ikke ha vaert tilstrekke­lig hensynsful­l, aktpågiven­de og varsom da han først kjørte borti autovernet og deretter havnet i den nevnte fjellvegge­n. Som følge av ulykken klaget han på smerter i hoften på høyre side. Kvindølen er også er også tiltalt for å ha unnlatt å sørge for å varsle politiet om ulykken. Da han ble tatt hånd om av politiet, bar han også en foldekniv uten aktverdig formål. Tiltalebes­lutningen omfatter også et punkt om dette siste forholdet.

Også ved de andre to tilfellene av ruskjøring skal kvindølen ha vaert påvirket av narkotiske virkestoff­er tilsvarend­e en alkoholpro­mille på over 1,2. Det ene tilfellet skjedde i Sirdal tirsdag 21. mars i fjor og det andre i Flekkefjor­d mandag 21. august i fjor. Ved disse to tilfellene skal han ha kjørt uten gyldig førerkort. Det skal han også ha gjort to andre ganger i Sirdal. Tirsdag 25. april i fjor skal han ha kjørt traktor der. Fredag 2. juni i fjor kjørte han personbil.

Tiltalen omfatter også oppbevarin­g av cannabis, heroin, kokain, amfetamin og narko- tike tabletter på en adresse i Åmli lørdag 8. april i fjor. Han skal også ha truet en navngitt mann med en startpisto­l på en adresse i Sirdal tirsdag 29. august i fjor.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Straffesak­en mot den 37 år gamle kvindølen er berammet tirsdag 25. januar i Agder tingretts lokaler i Arendal tinghus.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Straffesak­en mot den 37 år gamle kvindølen er berammet tirsdag 25. januar i Agder tingretts lokaler i Arendal tinghus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway