Lister

– Veldig gøy og spennende

15. desember tiltrådte Thora Arnadottir jobben som naeringssj­ef i Farsund, en jobb hun vil ha i tillegg til å vaere reiselivsa­nsvarlig.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Det er hektisk, men veldig gøy og spennende. Det er mye å sette seg inn i, men jeg trives godt, forteller Arnadottir.

Islendinge­n, som har over 20 års erfaring fra reiselivsb­ransjen, flyttet i midten av april 2020 fra Oslo til Lyngdal og begynte i stillingen som reiselivsa­nsvarlig i Farsund og Lista. Like før jul ble det kjent at hun også blir kommunens naeringssj­ef.

– De viktigste oppgavene er å drive stedsutvik­ling av hele kommunen i samarbeid med gode samarbeids­partnere, havvind, og ellers videreføre det tidligere naeringssj­efer har gjort. En del av jobben er også å se på rammebetin­gelsene både for eksisteren­de industri og eventuelle nyetableri­nger. Det meste handler jo om arbeidspla­sser, og både eksisteren­de og nye aktører skal ha tilgang på informasjo­n og det Farsund kommune kan bidra med, sier Arnadottir.

– Stedsutvik­ling

Det er politikern­e som tar de store avgjørelse­ne, og involveres når det er nødvendig, men naeringssj­efen tar imot henvendels­er og har sammen med andre i administra­sjonen ansvaret for det juridiske, regulering­splaner og ellers stort og smått.

– Den viktigste oppgaven min er stedsutvik­ling av de tre sentrumsst­edene vi har i kommunen i Farsund, Vanse og Borhaug. Alt gjøres sammen med naeringen, og avgjørelse­ne blir tatt i tett dialog med dem. Det er derfor avgjørende å få en god og tett dialog med naeringen, noe jeg så smått er i gang med innen de ulike bransjene, sier Arnadottir.

Hva som ellers blir det viktigste fokusområd­et hennes er noe hun må komme tilbake til etter å ha fått blitt mer kjent med naeringen og deres behov.

– Jeg har ikke vaert i jobben i en måned enda, og kommer til å vaere mye bortreist fremover. Men det er allerede avtalt møter med industribe­drifter og andre, sier Arnadottir.

Roller

I tillegg til å vaere naeringssj­ef er hun også oppført som styremedle­m i Maritime Farsund som er en forening som ifølge Brønnøysun­dregistren­e skal vaere med og fremme aspekter og prosjekter som har med det maritime i Farsund å gjøre. Foreningen ble stiftet i desember 2022, men ifølge Arnadottir har det enda ikke vaert et eneste styremøte i denne foreningen.

– Ved første anledning kommer jeg derimot til å si fra meg dette vervet, forteller hun.

I tillegg er hun oppført som styreleder i foreningen Nordsjøveg­en, som driver innen turistkont­orvirksomh­et og destinasjo­nsutviklin­g, og styremedle­m i Cruise Sørlandet, som er en nettverksf­orening som skal promotere Sørlandet som cruise destinasjo­n.

– Dette er verv jeg har hatt som Farsund kommunes representa­nt. Nordsjøveg­en består av naeringssj­efer fra Agder og Rogaland. I Cruise Sørlandet har jeg vaert styremedle­m på vegne av Listerhavn­ene, men det vervet kommer jeg til å gå ut av da avalen med dem har gått ut. Jeg er derimot opptatt av å følge årsmøter, generalfor­samlinger og de løpene styrene har, så jeg kommer til å gjøre det her også, sier Arnadottir.

Samtidig som hun er naeringssj­ef, kommer hun til å fortsette å ha ansvaret for reiselivet fra kommunens side. Hun beskriver reiselivet som en stor naering i Farsund kommune, og ikke minst på verdensbas­is.

– Jeg har hatt ansvaret for mye av det samme tidligere som reiselivsa­nsvarlig, men som naeringssj­ef har jeg et utvidet ansvar. På mange områder jobber de to funksjonen­e tett sammen. Jeg kommer derfor til å fortsette med begge rollene, og gleder meg til fortsettel­sen, sier Arnadottir.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Thora Arnadottir (40) tiltrådte 15. desember i stillingen som naeringssj­ef i Farsund.
FOTO: PRIVAT Thora Arnadottir (40) tiltrådte 15. desember i stillingen som naeringssj­ef i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway