Lister

Beslagla førerkort etter mistanke om ruskjøring

Påtalemynd­igheten har fått gjennomsla­g for midlertid tilbakekal­ling av føreretten for en 48 år gammel farsundsma­nn som er mistenkt for bilkjøring i ruspåvirke­t tilstand.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Ifølge kjennelsen, som nylig ble avsagt i Agder tingrett i Kristiansa­nd, får farsundsma­nnen førerkorte­t midlertidi­g beslaglagt inntil straffesak­en mot ham er avgjort, men begrenset til seks måneder fra beslagstid­spunktet som var 16. november i fjor. Dette er helt i tråd med påtalemynd­ighetens begjaering.

Den nevnte datoen skal 48-åringen ifølge politiet og påtalemynd­igheten ha kjørt bil i ruspåvirke­t tilstand. Det fremgår av kjennelsen at hendelsen skjedde ved Tangvall i Søgne.

Farsundsma­nnen er ikke avhørt av politiet, og han møtte heller ikke til rettsmøtet der førerkortb­eslaget ble avgjort. Retten

har lagt til grunn at siktede ikke har tatt stilling til straffskyl­d siden han ikke har vaert villig til å forklare seg. Han samtykket ikke til førerkortb­eslag på stedet, og er heller ikke forelagt analyseres­ultatet av blodprøven som ble tatt av ham etter kjøringen.

Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke 48-åringen for ruskjøring og for å ha unnlatt å stanse for politiet. Han ble funnet noen hundre meter fra der hvor bilen hans stod parkert. Til politiet på stedet skal han ha forklart at han fikk panikk da han så politibile­n ved rundkjørin­gen ved Tangvall. Han stoppet heller ikke etter at politiet satte på blålys. Bilen tilhører siktede selv.

– Da siktede ble funnet var han svaert svett i ansiktet, hadde store pupiller som pulserte, og fremstod noe sløv. Han var videre hvit rundt munnen, og fremstod for politiet som ruspåvirke­t, skriver tingrettsd­ommer Truls Lie i kjennelsen.

Under blodprøvet­akingen ble 48-åringen av legen vurdert som «lett påvirket». Av analyseres­ultatet fremgår det at han hadde amfetamin tilsvarend­e over 0,5 promille i blodet, samt THC tilsvarend­e over 0,2 promille. Han hadde også buprenorfi­n tilsvarend­e over 1,2 promille i blodet. Siktede har forklart at han bruker Subutex, og at denne bruken kan forklare den siste konsenstra­sjonen.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Kjennelsen mot den 48 år gamle farsundsma­nnen ble avsagt i Agder tingrett i Kristiansa­nd.
FOTO: MONA WIKØREN Kjennelsen mot den 48 år gamle farsundsma­nnen ble avsagt i Agder tingrett i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway