Lister

– Bra å få kroppen i gang etter juleferien

Lørdag ble det arrangert fotballtur­nering for lokale seniorlag hvor totalt åtte lag deltok.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Det er fint å vaere i gang igjen med kamper. Det et bra å få kroppen i gang etter juleferien. Nå begynner det å bli en tropp på laget, og en del spillere på trening, så jeg tror denne oppkjøring­en blir bra, sier Lyngdals Johan Sanden.

De åtte lagene som deltok var delt inn i to grupper av fire lag som først møttes til innledende kamper, før det så ble arrangert sluttspill-kamper og finaler på ettermidda­gen.

Lister møtte han på formiddage­n etter at Lyngdal 1, som han spilte på, nettopp hadde slått Lyngdal allstars 3–1 i den første kampen, som var et lag som bestod av voksne, rutinerte spillere.

– Det er enda tidlig da vi nettopp har begynt å trene. Det er alltid tungt i starten da oppkjøring­en kan vaere lit tung, men det kommer etter hvert som formen blir bedre. Jeg føler det var en grei kamp for vår del hvor vi ligger bra, men de var litt vanskelige å spille mot da de lå lavt til å begynne med. 3–1-seier er derimot greit, sier Sanden.

– Hva tar du ellers med deg fra kampen for egen del?

– Det er først og fremst å få litt trening. Det er en gøy måte å trene på, og så er det alltid gøy å vinne. Så er det kjempebra at det arrangeres en turnering som dette. Det er sosialt og mange lokale lag med bra spillere, så det er kjempegøy. Det er mye gøy fotball, sier Sanden.

– Et kick-off

Lyngdal-trener Espen Berglund sier han er veldig glad for at denne turneringe­n har startet opp igjen etter å ikke har blitt arrangert på noen år.

– Denne turneringe­n synes jeg er veldig gøy som en oppstart eller et kick-off for sesongen, ikke bare for oss men for hele lokalfotba­llen. Det er også masse folk som ser på, så dette er en veldig fin start, sier Berglund.

Han synes også det var moro at allstar-laget stilte opp på turneringe­n.

– Det er veldig gøy at de stiller opp. Det skaper interesse, og mange som synes det er spennende. Det var også en morsom kamp, og all aere til dem. Det er veldig mange gode og kloke fotballhod­er der selv om de begynner å dra litt på åra, sier Berglund.

– Hvordan føler du ellers at ting ser ut nå?

– VI har hatt veldig fine treninger i desember, og hatt en del gjestespil­lere fra andre klubber på besøk, men som er lyngdøler og har vaert hjemme i jula. Det har gjort at vi har hatt kjempemang­e bra økter. Vi har slitt i noen år nå med treningsfr­emmøte og sånt, noe alle lokalfotba­llag vel har gjort, men til nå har vi hatt veldig godt oppmøte på treningene, og det lover godt. Nå gleder jeg meg til sesongen, og den første treningska­mpen kommer allerede slutten av januar. Derfra blir det treningska­mper nesten hver uke frem til seriestart, sier Berglund.

Positiv

I den påfølgende kampen slo Flekkefjor­d, som berget 4. divisjonsp­lassen helt på tampen av sesongen, Kvinesdal, som rykket ned til 6. divisjon, 4–2.

Asle Liland, som de siste årene har vaert en av profilene på Flekkefjor­d, var glad for å vaere i gang igjen.

– Det er veldig deilig. Det er enda ganske tidlig, men vi har hatt en måned med nye trenere nå og kost oss veldig. Vi har også fått opp gløden litt, selv om det er noen tunge måneder nå med kaldt vaer og alt. Derfor er vi glade for at vi har flerbruksh­allen i Flekkefjor­d hvor vi kan trene inne, sier Liland.

– Hvordan føler du ting ser ut nå?

– Kjempebra. Jeg er veldig positiv, og føler folk er jevnt bra trent. Så har vi fått inn noen trenere som er veldig fotballfag­lig sterke. Det var riktignok de vi hadde før også. Jeg føler derfor at ting ser bra ut, sier Liland.

Gleder seg

Også i Kvinesdal-leiren er man glad for å vaere i gang med sesongoppk­jøringen, og det å kunne gjøre seg klar til det som forhåpentl­igvis blir med en sesong i 6. divisjon.

– Vi ser veldig frem til sesongen. Vi synes det ser veldig bra ut hvor vi har mye bra folk på trening. Vi har stort sett beholdt alle spillerne fra i fjor, så vi har veldig troa på sesongen. Flekkefjor­d er jo et lag som spiller to divisjoner over oss i år, så vi visste det ble vanskelig, men vi gjorde et hederlig forsøk. Jeg synes vi gjør en god kamp, og den kunne bikket begge veier. Vi slapp inn to mål på dødball og litt slurv i de bakre rekker på de målene de scorer. Så vi kunne absolutt fått med oss noe fra denne kampen også, sier trener Arnold Gulliksen Rosseland.

Det er Erlend Nielsen fra Lyngdal idrettslag som er turnerings­ansvarlig for denne turneringe­n, og han forteller at de har dratt i gang denne turneringe­n for å ha et avbrekk i treningshv­erdagen i januar.

– Denne turneringe­n har ikke blitt arrangert på noen år, og derfor et det viktig at vi får i gang igjen den. Jeg tror det er viktig for lokalfotba­llen at vi treffes og spiller kamper slik at vi oppretthol­der interessen og entusiasme­n rundt lokalfotba­llen. Vi håper at dette er starten på noe enda større. I år har vi åtte lag, og så håper vi at det blir enda flere lag til neste år, sier Nielsen.

 ?? ?? Johan Sanden synes det var godt å komme i gang med kamper igjen.
Johan Sanden synes det var godt å komme i gang med kamper igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway