Lister

– Det er kjempegøy på skøyter

Det var mange som tilbrakte søndag formiddag på isen ved Havik i Farsund.

- ODA HAALAND-JENSEN oda.haaland-jensen@lister24.no

– Det er kjempegøy på skøyter.

Det sier Johanne Ore som var én av mange som suste rundt på isen. Sammen med klassekame­raten Olise Jølle Vidringsta­d tar de noen forsiktige skyv på de tynne bladene av stål. De glir bortover med noen fall her og der.

– Det er veldig gøy å stå på skøyter, men det er også veldig glatt. Vi har falt en del til nå, så jeg tror vi kommer til å ha ganske mange blåmerker på kroppen når vi er ferdige, sier Vidringsta­d smilende.

– Litt vanskelig

Like ved står Johanne sin storebror, William Ore. Han går på isen uten skøyter.

– Jeg måtte ta mine av etter en stund. Det ble for vanskelig for meg. Jeg har kun stått to ganger tidligere, så jeg synes det var litt vanskelig, forteller han.

Det var både små og store til stede på Havik. Langs vannkanten satt mange rundt bålet som holdt varmen med en varm kopp kakao.

– I dag har vi hatt ansvar for å holde bålet i gang, samt å passe på barna. I tillegg har vi hatt pinnebrød og kakao som vi har kost oss med. Jeg blir også nok en gang overrasket over hvor fin naturen er her i Farsund, sier Elin Haugland.

Ifølge Haugland var det omtrent 30 familier som hadde tatt turen innom isen i løpet av dagen.

– Det er jo alltid gøy med vinter i Farsund, saerlig når man får muligheten til å gjøre ting som dette. Det er ikke ofte vi har minusgrade­r i Farsund så lenge som det har vaert nå, så det gjør det mulig å gjøre dette flere dager enn kun denne. Det har jo vaert en ekstrem vind den siste uken, som igjen har spilt en rolle på forholdene, så isen er blitt litt ruglete, forteller Haugland.

Langs isen spiller en jentegjeng hockey. Den svarte pucken sklir raskt mellom jentene.

– Det er gøy å gjøre noe annet enn kun å skøyte. Jeg har stått en del ganger nå, så jeg begynner å få teken på det, sier Jenny Vatland.

Kusinen hennes Nora Haugland er også med å spille hockey, men hun understrek­er at hun synes det aller gøyeste er kunstløp. Hun liker godt å prøve nye ting, så derfor øver hun på å snurre rundt på isen.

– Annerledes

Liker dere at det er snø i Farsund?

– Ja, det er jo gøy når man kan gjøre slike ting som dette. Vi kan jo ikke gjøre det når som helst på året, så det er jo litt annerledes fra det vi ellers gjør. Men det har vaert veldig kaldt den siste uken, så da er det bare å kle seg godt, sier Vatland.

– Jeg liker også godt å stå på skøyter, men jeg synes det kan vaere litt vanskelig når man skal skøyte fort- da kan det hende at jeg faller, sier Arya Vidringsta­d.

 ?? ALLE FOTO: ODA HAALAND-JENSEN ?? Johanne Ore (t.v) og Olise Jølle Vidringsta­d koste seg på isen.
ALLE FOTO: ODA HAALAND-JENSEN Johanne Ore (t.v) og Olise Jølle Vidringsta­d koste seg på isen.
 ?? ?? Ida Charman, Jenny Vatland, Nora Haugland, Arya Vidringsta­d og Ine Marie Torp Rullestad spilte hockey på isen.
Ida Charman, Jenny Vatland, Nora Haugland, Arya Vidringsta­d og Ine Marie Torp Rullestad spilte hockey på isen.
 ?? ?? Josefine Knutsen Gjøvik (6) (t.v), William Ore (8), Johanne Ore (6) og Olise Jølle Vidringsta­d (6) synes det var gøy på skøyter.
Josefine Knutsen Gjøvik (6) (t.v), William Ore (8), Johanne Ore (6) og Olise Jølle Vidringsta­d (6) synes det var gøy på skøyter.
 ?? ?? Det var mange som koste seg rundt bålet.
Det var mange som koste seg rundt bålet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway