Lister

Nyttårslen­gsel

-

Har du noe nyttårsfor­sett for 2024? Eller har du noen ønsker for året som ligger foran? Selv om man ikke alltid lykkes med å følge opp sine nyttårsfor­setter, har jeg stor tro på det å stoppe litt opp og kalibrere livskursen. For man går seg fort inn i noen spor som ikke alltid bare er gode. Men hva er det egentlig som er viktig? Hva lengter du etter? Og har Gud noe Han vil vise deg?

En bibelforte­lling som hører hjemme tidlig på nyåret er fortelling­en om de vise menn som lar seg lede av stjernen (Matt 2). Det er en stemningsf­ull fortelling, men det var i virkelighe­ten et ganske omfattende og krevende prosjekt. Reisen de har lagt ut på er lang og risikabel. Hvorfor gjør de dette? Hva er det som driver dem? Kanskje hadde de lyst på litt spenning og eventyr? Det kan hende. Men jeg tror at de først og fremst kjente på en veldig sterk lengsel. De så stjernen som var tegnet på at Messias – Jesus – var født. De visste ikke helt hva dette betydde, men de skjønt at dette har Gud vist oss. Og de kjente på en sterk lengsel etter å finne ut mer. De bryter opp i tillit til at det Gud har vist dem gjennom stjernen er sant.

Fortelling­en sier noe om betydninge­n av å lytte til sin lengsel og å våge å ta noen skritt i tro. De var i utgangspun­ktet ikke blant dem som hørte hjemme i Guds folk, men Gud kalte dem likevel. De hadde ikke alle svarene, men fulgte lydig det som Gud hadde vist dem. Det hører med til historien at de også går feil, mister stjernen av syne og havner i Jerusalem. Men etter dette feilskjaer­et viser stjernen seg på nytt og leder dem helt fram det siste stykket. Også i dag kaller Gud mennesker på overrasken­de måter. Uansett hvor du er, inviterer han deg til å lytt til din lengsel og å våge å søke mot Jesus. Og Jesus selv sier: «Be, så skal du få! Let, så skal du finne!

Bank på, så skal det lukkes opp for deg!» Hva er din lengsel, og hvor går din vandring i året som ligger foran?

 ?? ?? Sokneprest i Lyngdal, Sverre Elgvin Lied
Sokneprest i Lyngdal, Sverre Elgvin Lied

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway