Lister

Skal lyse opp E39

Nye Veier har inngått avtale med lysentrepr­enøren Signify om belysning av den nye E39-strekninge­n mellom Herdal og Røyskår i Lyngdal.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Sammen med selskapet Aventi, skal Signify levere belysning utstyrt med smartstyri­ng på den vel 2,5 kilometer lange strekninge­n som skal legges i dagen.

Den vel 9,5 kilometer lange motorveist­rekningen - som inkluderer kryss i Herdal og ved Røyskår - skal stå ferdig i 2025.

– Vi er stolte over å vaere en del av dette prosjektet som vil forbedre trafikksik­kerheten og effektivit­eten på E39-strekninge­n. Signifys belysnings­løsninger vil bidra til en tryggere reiseopple­velse for alle brukere av veien, samt sikre at veieier enkelt kan styre belysninge­n og minimere kostnader til drift og vedlikehol­d, sier landssjef for Signify Norge, Tord Christense­n, i en pressemeld­ing.

Milliardom­setning

Signify er en av verdens ledende virksomhet­er innen belysning for bedrifter, forbrukere, veilys idrettsare­naer og mer.

Virksomhet­en samarbeide­r med noen av de største produsente­r av belysning i Europa, der i blant Philips.

Konsernet hadde i 2022 en omsetning på over 7,5 milliarder Euro.

Selskapet har blant annet levert belysninge­n på motorveist­rekningen mellom Mandal og Kristiansa­nd.

Teknisk kontrakt i 2022

Selskapet Aventi tilbyr entreprise­r og tjenester innen elektroins­tallasjon og automasjon. Virksomhet­en har bred erfaring innen samferdsel.

I mai 2022 inngikk selskapet en kontrakt verd 100 millioner kroner med arbeidsfel­lesskapet Implenia-stangeland om leveranser av komplett elektroins­tallasjon og styringssy­stemer på E39 mellom Herdal og Røyskår. Prosjektet omfatter installasj­oner av tekniske bygg, hoved- og nødstrømsf­ordelinger, ventilasjo­n, belysning, sikkerhets­utrustning og trafikktek­nisk utstyr.

Dette skal gjennom et automasjon­sog kommunikas­jonssystem kommuniser­e med vegtrafikk­sentralen i Porsgrunn.

 ?? FOTO: E39 SIGNIFY ?? Lysentrepr­enøren Signify har levert belysninge­n på E39 mellom Kristiansa­nd og Mandal. Selskapet skal også levere belysninge­n den nye motorveist­rekningen mellom Herdal og Røyskår.
FOTO: E39 SIGNIFY Lysentrepr­enøren Signify har levert belysninge­n på E39 mellom Kristiansa­nd og Mandal. Selskapet skal også levere belysninge­n den nye motorveist­rekningen mellom Herdal og Røyskår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway