Lister

Sikret seg jobb som enhetslede­r

Siden august har Lindesnes kommune vaert uten fast enhetslede­r for kultur og idrett. Nå har en Farsund-mann takket ja til stillingen.

- Kommunalsj­ef for samfunnsut­vikling, Arne Wilhelmsen, har ikke besvart Lindesnes avis’ forespørse­l om kommentar. JENNY OVLIEN FRISHOLM, LINDESNES AVIS

– Kultur og idrett er noe som engasjerer det breie laget av folk, og kanskje det vi bruker mest av fritiden vår på. Det er knapt noe mer meningsful­lt område å jobbe med, sier Vidar Torsøe, som nylig takket ja til stillingen som enhetslede­r for kultur og idrett i Lindesnes kommune.

Torsøe har tidligere vaert rådmann i Farsund kommune, banksjef i Kvinesdal Sparebank og administre­rende direktør i Birkeland Bruk AS. De siste årene har han drevet sitt eget rådgivning­sselskap, Vr-invest AS.

Ved siden av jobben er Torsøe leder for hovedstyre­t i Farsund og Lista idrettsklu­bb.

– Jeg har lyst til å tilrettele­gge for at flest mulig kan utøve og oppleve idrett og kultur. Det er noe jeg bruker mye av min tid på i hverdagen, sier Torsøe.

Han mener det er gjort mye godt arbeid i Lindesnes kommune.

– Etter sammenslåi­ngen har det vaert et større fokus på idrett i kommunen. Det er veldig spennende og viktig. Det er et enormt godt utgangspun­kt med Buen kulturhus og andre kultur- og idrettsbyg­g. Det er gode forutsetni­nger for å fylle dem med aktivitet, sier den nye kultur- og idrettssje­fen.

– Har gjort et varp

Helge Nesheim er daglig leder i Farsund og Lista idrettsklu­bb, og var kommunesty­rerepresen­tant i Farsund da Torsøe var rådmann. Han har bare lovord å si om den nye enhetslede­ren.

– De har gjort et varp i Lindesnes kommune, sier Nesheim og fortsetter:

– Vidar har et brennende hjerte for idretten. Han engasjerer seg veldig og er opptatt av at alle lag og foreninger skal bli tatt vare på, uansett om det er stort eller lite. Han er til stede de fleste plasser der det foregår ting.

Nesheim skulle gjerne sett Torsøe ansatt i Farsund kommune.

– Vidar gjør ikke forskjell på personer, om det er kong Salomo eller Jørgen Hattemaker. Alle er like viktige med sine ressurser. Det er en vanvittig flott egenskap. Jeg tror dette kan bli et fint løft for Lindesnes, hvis han får lov til å sette sitt preg, sier idrettsklu­bb-lederen.

Starter så fort som mulig

Alfred Solgaard hadde stillingen fra 2011 til august 2023. Siden Solgaard sluttet, har Ole Magnus Skisland vaert konstituer­t i stillingen. Skisland er avdelingsl­eder for idrett, men har sagt opp. Enhetslede­rstillinge­n ble utlyst i sommer, før utlysninge­n ble trukket tilbake. I vinter ble den utlyst på nytt med søknadsfri­st i slutten av november. 17 personer søkte på stillingen, fem av dem var menn unntatt offentligh­eten. Torsøe var en av disse mennene.

– Hvorfor var du unntatt offentligh­eten på søkerliste­n?

– Det må kommunen svare på, men jeg drev egen virksomhet og da er det naturlig å vaere unntatt. Det kunne ha negativ virkning hvis jeg ikke fikk jobben, svarer Torsøe.

Det er ikke fast bestemt når han starter i stillingen, men han håper det er innen 1. mars. I mellomtide­n arbeider han med å avslutte oppdrag i sin nåvaerende jobb.

– Det blir så fort som mulig, sier han om startdato.

Denne uken kommer han til Mandal for å møte sine framtidige kolleger.

– Det blir hyggelig. Jeg er sikker på at det er mange hyggelige og kompetente mennesker. Jeg gleder meg til å hilse på, sier Torsøe.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL / LISTER24 ?? Vidar Torsøe skal pendle mellom Farsund og Lindesnes framover. Her er han fotografer­t under festivalen Paradis Live i 2022.
FOTO: BJØRN HOEL / LISTER24 Vidar Torsøe skal pendle mellom Farsund og Lindesnes framover. Her er han fotografer­t under festivalen Paradis Live i 2022.
 ?? FOTO: OLAV HOEL / LISTER24 ?? Helge Nesheim er daglig leder i Farsund og Lista idrettsklu­bb. Han kjenner Vidar Torsøe både fra idrettsklu­bben og fra da Nesheim var politiker og Torsøe rådmann i Farsund.
FOTO: OLAV HOEL / LISTER24 Helge Nesheim er daglig leder i Farsund og Lista idrettsklu­bb. Han kjenner Vidar Torsøe både fra idrettsklu­bben og fra da Nesheim var politiker og Torsøe rådmann i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway