Lister

Gir ut bok om trosspørsm­ål

Sten Sørensen (70) fra Lyngdal er ansvarlig redaktør for en ny bok om pinsebeveg­elsens trosgrunnl­ag i en rekke teologiske spørsmål.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Boken som har fått tittelen «Dette tror vi», gis ut av Hermon forlag og ble presentert på pinsebeveg­elsens lederkonfe­ranse Led24 i Nova Spektrum på Lillestrøm torsdag.

– Vi har lenge hatt behov av ei bok som kan hjelpe oss i forhold til den kristne tro. Dette gjelder både i forhold til hva vi tror på, hva vi tror om, og hva vi tror i etiske spørsmål, sier Sørensen om bokprosjek­tet.

Sørensen er tidligere pastor i Lyngdal Misjonskir­ke. Nå er avtroppend­e pastor i Misjonskir­ken Stavanger og påtroppend­e pastor i Ålgård baptistmen­ighet. Han er også styreleder i misjonsorg­anisasjone­n Troens Bevis i Sarons Dal, Kvinesdal, samt aktiv skribent og forfatter.

– Vi tror at nye kristne og unge mennesker trenger et verktøy som kan gi dem hjelp i møte med dagens utfordring­er. I dag er den klassiske kristne tro utfordret, derfor håper vi at boken kan vaere til hjelp med sin undervisni­ng og veiledning, legger han til.

Boken tar opp en rekke teologiske og laeremessi­ge spørsmål som ulike bidragsyte­re har skrevet om. Blant disse er Tv-pastor Egil Svartdahl og pinsebeveg­elsens leder, Øystein Gjerme. Sten Sørensen selv har skrevet om temaene Jesus Kristus, bønn, livets to utganger og engler. Fred Håberg, som blant annet er oppvokst på Lista og nå internasjo­nal leder i pinsebeveg­elsen, har skrevet om temaet misjon.

– Målgruppen for boken er ikke primaert et akademisk publikum. Den er skrevet godt forståelig slik at legfolk kan få utbytte av å lese den. Vi tror både godt voksne og yngre mennesker vil hente god laerdom her, sier Sten Sørensen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Pastor, Troens Bevis-styreleder, skribent og forfatter Sten Sørensen er redaktør for og skribent i den nye boken «Dette tror vi».
FOTO: PRIVAT Pastor, Troens Bevis-styreleder, skribent og forfatter Sten Sørensen er redaktør for og skribent i den nye boken «Dette tror vi».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway