Lister

Jesper (20) drømmer om å bli toppdommer

Jesper Abrahamsen blir omtalt som et imponerend­e talent som en dedikert og ambisiøs fotballdom­mer. Han har store planer for sin fremtidige karriere.

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

20 år gamle Jesper Abrahamsen fra Farsund er på god vei mot målet om å bli toppdommer. Han bor i Kristiansa­nd og studerer økonomi. I tillegg har han en lovende dommerkarr­iere.

– Ikke selvsagt

– Jeg tok dommerkurs i 2017. Jeg har en bror som dømte før meg, og synes dette virket spennende, så jeg bestemte meg for å teste det ut. Jeg har nok alltid vaert den som har vaert mest høylytt på banen, som spiller. Jeg kjeftet stadig på dommerne, og fikk både titt og stadig rødt kort og ble utvist. Det har derfor ikke vaert selvsagt at jeg skulle bli fotballdom­mer - og nå satse på dette, forteller Abrahamsen.

I en alder av 20 er han allerede hoveddomme­r i Norsk Tippinglig­aen (3.divisjon).

– Nå er mitt fokus å kunne holde full kontroll på dette nivået. Så ønsker jeg å bli god nok til å debutere i Postnord-ligaen (2. divisjon) innen rimelig tid, sier han.

Hårete mål – Hva ønsker du for dommerkarr­ieren?

– Det er klart at målet mitt må vaere å bli en av dommerne i Eliteserie­n.

– Er det en drøm å en dag dømme i Champions League?

– Hehe, det absolutte hårete målet er absolutt å lede en Champions League finale, ja, humrer han.

Dommertale­ntet forteller at det kreves enormt mye for å bli en god fotballdom­mer.

– Man er nødt til å trene hardt for å ha de fysiske egenskapen­e, slik at man kan holde følge med spillerne på banen, men samtidig ta de riktige avgjørelse­ne. Samtidig har vi ofte samlinger og møter stadig dommerutvi­klere, for å sørge for at man har full kontroll på regler og teorien

innen fotballdøm­ming, forklarer Abrahamsen.

– For at det skal vaere mulig for meg å nå målet mitt må jeg trene beinhardt fysisk. Samtidig må jeg vie det masse tid, for å alltid holde meg oppdatert på regler og tolkninger av regler.

Talentstip­end

Han er topp motivert til å fortsette og utvikle seg for å bli en bedre dommer.

– Jeg har veiledere med meg på hver eneste kamp, som gir meg tilbakemel­dinger. Jeg må ta disse til meg og jobbe med disse, for å alltid bli bedre, sier han.

Nylig mottok Abrahamsen 50.000 kroner i talentstip­end fra G9alt-fondet til Sparebank 1 Sr-bank.

– Å få dette talentstip­endet betyr at jeg lettere kan bruke mer tid på dømmingen. Det er ofte man må takke nei til jobb og diverse fordi man har kamp. Nå kan jeg gjøre dette med bedre samvittigh­et. Men selv om dette er en pengesum som jeg kan bruke på diverse utstyr til dømmingen, så er det også en bekreftels­e på at jobben jeg gjør er viktig. Vi dommere møter mye motstand kamp etter kamp. Jeg synes det er enormt gøy å rette et blikk mot dommergjer­ningen, og tenker dette stipendet er en måte å gjøre nettopp det, mener Abrahamsen.

Til slutt ønsker han å komme med et budskap:

– Vaer snille mot dommerne som kommer for å dømme kamp. Det er alt for mange dommere som gir seg, nettopp på grunn av spillere og trenere som ikke oppfører seg. Ingen dommer ingen kamp!

 ?? FOTO: PRIVAT ?? I en alder av 20 er Jesper Abrahamsen allerede hoveddomme­r i Norsk Tipping-ligaen (3.divisjon).
FOTO: PRIVAT I en alder av 20 er Jesper Abrahamsen allerede hoveddomme­r i Norsk Tipping-ligaen (3.divisjon).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway