Lister

Sang seg videre i The Voice

Før hun rakk å komme til slutten av første refreng hadde alle de fire dommerne i The Voice snudd seg. - Det var en veldig anerkjenne­nde følelse, sier Helena Kirkedam.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Det var skikkelig fint at det ble en så bra opplevelse av å utsette seg selv for noe så sårbart.

Helena Kirkedam.

Før hun fikk lov å dele nyheten tirsdag, var det kun noen ytterst få som var klar over at Helena Kirkedam fra Sveindal i Lyngdal skulle delta i årets utgave av sangkonkur­ransen The Voice på TV2.

Da fredagens episode av programmet skulle sendes med den lokale 20-åringen blant deltagerne, befant Kirkedam seg i Oslo sammen med en gjeng av sine aller beste venninner. De så programmet sammen.

– Det var veldig fint å vaere omringet av så fine folk. Det hele har vaert veldig stas, og jeg har fått mange fine meldinger nå etterpå, sier Helena Kirkedam til Lister24 fredag kveld.

Utfordrend­e og fint

The Voice går ut på å finne Norges

beste stemme. Deltakere fra over hele landet, i alle aldre og med ulik musikalsk erfaring, prøver lykken på scenen mens mentorene sitter med ryggen til.

Hvis mentorene liker det de hører, kan de trykke på den røde knappen og snu seg. Mentorene som både skal velge og hjelpe deltakerne i konkurrans­en denne sesongen er de anerkjente artistene og musikerne Espen Lind, Ina Wroldsen, Yosef Wolde-mariam og Jarle Bernhoft. Programled­er er Siri Avlesenøst­li.

At Helena Kirkedam i det hele tatt ble med i sangkonkur­ransen kan hun takke en venninne for. Det var nemlig hun som meldte henne på.

– Det er veldig koselig at hun hadde troen på meg. Opplevelse­n har vaert veldig gøy og fin. Det hele har utfordret meg veldig. Jeg hadde aldri meldt meg på The Voice selv. Man setter seg i en veldig sårbar posisjon, sier 20-åringen

Fikk et kick

Hun hadde imidlertid ikke noe å frykte. Alle dommerne snudde seg en etter en mens hun sang

«Boomerang» av artisten Yebba.

– Det var en utrolig fin følelse. Det føltes veldig anerkjenne­nde da de snudde seg. Jeg fikk et kick inni meg. Det var skikkelig fint at det ble en så bra opplevelse av å utsette seg selv for noe så sårbart.

20-åringen forteller at hun ikke har sunget så veldig mye offentlig før. Men det ble en del opptredene­r knyttet til at hun gikk på musikklinj­en på Oasen videregåen­de skole i Vennesla før hun begynte å studere psykologi på Universite­tet i Bergen.

Hun har også sunget noe på bedehus og og i lovsang-sammenheng.

– Å synge er noe jeg virkelig trives med så jeg håper jeg får flere muligheter til å gjøre det, smiler hun.

 ?? FOTO: JESPER MALTHUS-ANDERSEN / TV 2 ?? Stemmeprak­ten til Helena Kirkedam (20) fra Sveindal i Lyngdal sørget for at hun fredag kveld gikk videre i sangkonkur­ransen «The Voice» på TV2.
FOTO: JESPER MALTHUS-ANDERSEN / TV 2 Stemmeprak­ten til Helena Kirkedam (20) fra Sveindal i Lyngdal sørget for at hun fredag kveld gikk videre i sangkonkur­ransen «The Voice» på TV2.
 ?? FOTO: JESPER MALTHUS-ANDERSEN / TV 2 ?? Kirkedam valgte Yosef Wolde-mariam som sin mentor.
FOTO: JESPER MALTHUS-ANDERSEN / TV 2 Kirkedam valgte Yosef Wolde-mariam som sin mentor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway