Lister

Tiltalt for drapsforsø­k

Rettssaken mot en mann fra Rogaland i 20-årene starter i mars.

- JENNY OVLIEN FRISHOLM, LINDESNES AVIS

– Han er tiltalt for to tilfeller av forsøk på drap og brudd på våpenloven, sier statsadvok­at Leif Aleksander­sen til Lindesnes avis.

En mann fra Lindesnes er én av de fornaermed­e.

I 2023 ble rogalendin­gen pågrepet etter at politiet fikk informasjo­n om at en person var skadet og hadde oppsøkt helsehjelp. Denne personen er fra Lindesnes.

Er en relasjon

Ifølge tiltalen sto rogalendin­gen i et vindu i andre etasje i en bolig i Lyngdal, mens mannen fra Lindesnes var utenfor på bakkeplan. Tiltalte skal da ha skutt han med en pistol.

Fornaermed­e ble skutt i armen. Kulen gikk rett gjennom bicepsen og skadet pulsåren. Ifølge tiltalen var skaden «alvorlig og potensielt livstruend­e.»

– Er det en relasjon mellom den tiltalte og fornaermed­e?

– Dette er folk han kjenner. Resten må bevisførse­len og forklaring­en i retten avdekke, sier Aleksander­sen.

– Har tiltalte forklart seg om motivet for handlingen?

– Han har gitt en forklaring, men den kan jeg ikke gå inn på. Det må komme i retten, sier statsadvok­aten.

Over 40 skudd

Den andre skyteepiso­den fant sted i Kristiansa­nd i 2021. Ifølge tiltalen avfyrte rogalendin­gen 35 skudd med en maskinpist­ol mot et vindu. Tiltalte var utenfor og fornaermed­e inne i sin egen bolig. Fem av skuddene traff fornaermed­e. Deretter skal tiltalte ha skutt ti nye skudd mot døren.

Ingen av skuddene traff vitale organer og fornaermed­e klarte å komme seg i sikkerhet, står det i tiltalen. I tillegg til drapsforsø­k, er mannen i 20-årene tiltalt for skadeverk på boligen, å ulovlig ha skytevåpen på offentlig sted, og eie våpen uten våpenkort.

Våpen

Rogalendin­gen er også tiltalt for en rekke andre lovbrudd i 2023.

Dette er blant annet oppbevarin­g av flere våpen, våpendeler og ammunisjon i en bil i Lyngdal sammen med en annen mann. Blant våpnene er en AG3, en avsagd hagle og en rifle.

Den tiltalte mannen skal også ha oppbevart narkotika på en adresse i Lyngdal, kjørt bil uten gyldig førerkort mens han var ruset, og kjørt i 99 kilometer i timen i 70-sone.

Saken skal opp i Agder tingrett 11. mars.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Statsadvok­at Leif Aleksander­sen.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Statsadvok­at Leif Aleksander­sen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway