Lister

Ansatte kom seg ikke på jobb

Elevene på Lyngdal ungdomssko­le hadde hjemmeunde­rvisning onsdag på grunn av snøvaeret

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

– Årsaken var at mange ansatte ikke klarte komme seg på jobb i tide. Det var imidlertid folk til stede på skolen for å ta imot elever, men altså ingen ordinaer undervisni­ng, opplyste kommunikas­jonsrådgiv­er Ole Åsmund Brattfjord i Lyngdal kommune til Lister.

Ufordrende forhold

Snøen som har lavet ned natt til onsdag skapte ikke bare problemer for ungdomssko­len. Brøytemann­skapene i kommunene jobbet under krevende forhold.

Onsdag morgen fikk innbyggere i Lyngdal og Farsund likelydend­e melding om å holde seg hjemme, hvis det var mulig.

«Grunnet store snømengder er det nå svaert krevende kjøreforho­ld, og det er utfordrend­e for brøytemann­skapene å holde veiene åpne. La bilen stå hvis du kan.»

– Godt skodd

– Alt av brøytemann­skaper er ute, men de sliter med å ta unna og holde veiene åpne grunnet snø som pakker seg i veibanen, het det fra Lyngdal kommune.

For at kritisk trafikk ikke skulle bli lammet ble det anmodet om å la bilen stå.

– Dersom du må ut og kjøre bør du beregne ekstra god tid, og selvsagt sørge for å vaere godt skodd og kjøre etter forholdene.

Også fra renovasjon­sselskapet ble det om vansker onsdag i Lyngdal. Renovatøre­ne slet med å få tømt avfallsbeh­olderne.

Krevende

Også på nettsiden til Farsund kommune ble det informert om krevende forhold.

– Grunnet snømengden som kom i natt vil det vaere vanskelige veiforhold flere steder i kommunen i dag. For å kunne oppretthol­de drift i våre tjenester prioritere­s brøyting på veier som sikrer tilgang til disse. Øvrige kommunale veier brøytes fortløpend­e. Kommunen minner om at man skal ikke kontakte nødetatene for vaerrelate­rte problemer, og at denne typen pågang hos nødetatene skaper utfordring­er for andre beredskaps­behov.

Vinterpatr­ulje

Farsund Frivilligs­entral har en egen vinterpatr­ulje. Denne sto klar til å hjelpe med oppgaver kommunens ansatte ikke har anledning til å hjelpe publikum med.

– Det kan vaere oppgaver som snømåking og liknende oppgaver knyttet til vaerforhol­dene

Frivillgse­ntralens vinterpatr­ulje er ment til å hjelpe de som har utfordring­er med å klare disse oppgavene selv.

De som har dette behovet må selv kontakte sentralen.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Brøytemann­skapene hadde mye jobb foran seg onsdag. Her er det privat brøyting av parkerings­plasser i Skolegata i Lyngdal.
FOTO: TORREY ENOKSEN Brøytemann­skapene hadde mye jobb foran seg onsdag. Her er det privat brøyting av parkerings­plasser i Skolegata i Lyngdal.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Yngvar Olsen fra Lyngdal kommune freser for å sørge bedre fremkommel­ighet utenfor Berge barneskole.
FOTO: TORREY ENOKSEN Yngvar Olsen fra Lyngdal kommune freser for å sørge bedre fremkommel­ighet utenfor Berge barneskole.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Det var vanskeige kjøreforho­ld mange steder. Denne traileren fikk problemer i Hogganstie­n i Lyngdal onsdag morgen.
FOTO: TORREY ENOKSEN Det var vanskeige kjøreforho­ld mange steder. Denne traileren fikk problemer i Hogganstie­n i Lyngdal onsdag morgen.
 ?? ?? Lyngdal ungdomssko­le fotografer­t onsdag morgen.
Lyngdal ungdomssko­le fotografer­t onsdag morgen.
 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Innesnødd bil.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Innesnødd bil.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ??
FOTO: TORREY ENOKSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway