Lister

– Positivt å kunne bidra

Onsdag formiddag var Kasper Fossland ute på sitt første oppdrag i regi av Vinterpatr­uljen.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

– Jeg vil skryte av at de kom så fort, sier huseier Anne Marie Olsen.

Olsen fra Farsund kontaktet Vinterpatr­uljen etter et tips fra en bekjent, og et døgn senere var de på plass i innkjørsel­en for å spa vekk snøen.

– Jeg er blitt eldre og har problemer med årene til hjertet, så denne gangen så jeg ikke for meg å måke selv, forklarer hun.

Olsen berømmer de frivillige som yter hjelp til folk med behovet.

– Det er veldig greit for meg og jeg vil skryte av at de kom så fort, sier hun.

– Kjempegodt tiltak

Kasper Fossland er godt i gang med måkingen. Han stilte seg selv til disposisjo­n da han så at Vinterpatr­uljen etterlyste frivillige.

– Jeg synes hele Frivilligs­entralen og Vinterpatr­uljen er et kjempegodt tiltak. I Farsund hjelper man hverandre, så det er positivt å kunne bidra. Hvis hun skal ut med bil i morgen hadde hun slitt hvis ikke hun fikk hjelp med snøen.

Foreløpig har han ikke andre oppdrag på programmet, men det er likevel dagens andre måkejobb - for det måtte tas noen tak hjemme også.

– Jeg regner med at det er mange som trenger hjelp, så det er nok mange frivillige ute og hjelper. Det her vil nok ta en god time til halvannen time, vil jeg tro.

I tillegg til innkjørsel­en skal det også måkes litt på baksiden og rundt huset, nemlig.

– Det er varmt og godt, og god trening! svarer han om hvordan måkejobben oppleves.

Ny tjeneste

Ifølge Øystein Mikalsen i Frivilligs­entralen i Farsund ble Vinterpatr­uljen spontant opprettet etter nyttår, etter at man opplevde den første runden med uvaer. Den gang var de litt sent ute operativt, så innen dess hadde folk stort sett ordnet for seg selv. Men denne gangen var de klare.

– I dag har vi 30 oppdrag. Det er 29 frivillige som stiller opp, men med noen på jobb og noen syke er jeg usikker på hvor mange som er i sving akkurat i dag. Jeg vil tro rundt halvparten, informerer han.

Henvendels­ene kom så smått i går, men det var først da folk våknet til snøhaugen i morges at det opptok seg i telefoner og meldinger. Mikalsen forteller at de har prioritert måking, men at de regner med at det kan komme henvendels­er angående handling og slikt senere.

I Farsund hjelper man hverandre.

Kasper Fossland

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Kasper Fossland hjelper Anne Marie Olsen med å få vekk snøfallet fra innkjørsel­en.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Kasper Fossland hjelper Anne Marie Olsen med å få vekk snøfallet fra innkjørsel­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway