Lister

Åpner ny omsorgsby i Uganda

I dag åpner Troens Bevis i Sarons Dal, Kvinesdal offisielt den nye omsorgsbye­n som er blitt bygget i Uganda for barn med spesielle behov.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Åpningen, der blant annet Krfleder Olaug Bollestad deltar, blir sendt live over Troens Bevis sin Facebook-side lørdag formiddag.

– Vi er enormt takknemlig­e for den enorme innsatsen og giverglede­n mange i Lister-regionen har bidratt med for å gjøre dette mulig, uttaler Rune Edvardsen, daglig leder for Troens Bevis Verdens Evangelise­ring i en utsendt pressemeld­ing.

Dette er en helt spesiell dag for disse barna som flytter inn.

– Unikt prosjekt

Rune Edvardsen

De to siste årene har Edvardsen jobbet intenst med å bygge en omsorgsby for en gruppe barn som har vaert oversett i Uganda. Dette er en gruppe barn som i stor grad får lite støtte og hjelp i de fleste land i verden. Målet et at omsorgsbye­n skal bli selvdreven­t og vaere en modell for lignende omsorgsbye­r andre i land der Troens Bevis driver misjon.

– Dette prosjektet er helt unikt i store deler av Afrika, og under åpningen får vi besøk av flere ambassadør­er, representa­nter fra myndighete­r, artister og nordmenn, og de som har vaert aktive i at dette skal lykkes, uttaler Rune Edvardsen.

15 barn flytter inn

Når senteret nå åpnes flytter de første 15 barna inn som har bodd på et midlertidi­g omsorgssen­ter sammen med omsorgsper­soner og familie. Da er de første 42 av de 204 leilighete­ne som bygges innflytnin­gsklare, sammen med det store felles sanitaerby­gget der det skal lages mat, vaskes klaer og ferdiggjør­es 36 toaletter, dusjer og stellerom.

Leilighete­ne er tenkt for barn som har ett eller flere familiemed­lemmer med seg. I tillegg blir det 200 plasser for barn uten foresatte. Målet er at omsorgsbye­n etter hvert skal drives som et selvforsyn­ende gårdsbruk.

– Dette er en helt spesiell dag for disse barna som flytter inn, understrek­er Rune Edvardsen.

– De fleste av dem er funnet under helt forferdeli­ge forhold i slumområde­r med sterk omsorgssvi­kt. Nå kan vi gi dem et verdig liv, samtidig som vi formidler verdien av alle menneskeli­v da denne omsorgsbye­n har fått store oppslag i både nasjonale og sosiale medier her i Uganda, legger han til avslutning­svis.

 ?? FOTO: TROENS BEVIS ?? Denne unge gutten i har gledet seg til endelig å få en rullestol som hjelpemidd­el i hverdagen. Her sammen med Rune Edvardsen og en av medarbeide­rne i den nye omsorgsbye­n.
FOTO: TROENS BEVIS Denne unge gutten i har gledet seg til endelig å få en rullestol som hjelpemidd­el i hverdagen. Her sammen med Rune Edvardsen og en av medarbeide­rne i den nye omsorgsbye­n.
 ?? FOTO: TROENS BEVIS ?? Rune Edvardsen og hans kone Sølvi sammen med ett av barna som nå har fått flytte inn på det nye omsorgssen­teret i Uganda.
FOTO: TROENS BEVIS Rune Edvardsen og hans kone Sølvi sammen med ett av barna som nå har fått flytte inn på det nye omsorgssen­teret i Uganda.
 ?? FOTO: TROENS BEVIS ?? En av guttene som nå har fått flyttet inn på det nye senteret.
FOTO: TROENS BEVIS En av guttene som nå har fått flyttet inn på det nye senteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway