Lister

Hadde 176.000 besøkende

Ikke siden 2017 har Sørlandsba­det hatt flere besøkende enn i fjor.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Med 176.000 besøkende gjennom hele fjoråret, må vi tilbake til 2017 for å finne så høye besøkstall. Da hadde vi et par tusen flere besøkende enn i fjor. Dette er vi kjempeforn­øyd med, sier daglig leder Børge Sundnes.

Forlenget sesongen

Etter flere utfordrend­e år som følge av koronapand­emien, som rammet store deler av samfunnsli­vet i 2020 og 2021, samt høyere renter, høye strømprise­r og inflasjon i 2022 og 2023, mener Sundnes at bade- og treningsan­legget innerst i Rosfjorden for første gang på fire år viser fremgang.

Dette vises også i omsetninge­n og på bunnlinjen for fjoråret, som er atskillig bedre enn 2022 da selskapet måtte ta et tap på at det ikke blir noe av byggingen av Forundring­sparken.

– Besøket i juli og august i fjor var de to beste besøksmåne­dene våre. De var langt over budsjettet. Det som var spennende med august i fjor var at vi hadde mange nederlands­ke turister som bidro til at vi fikk forlenget sommerseso­ngen. Mange av disse hadde reist med fergen mellom Nederland og Kristiansa­nd. Satsningen på den fergen viste at mange nederlands­ke turister valgte å reise også til vår region. Vi håper de klarer å få i gang igjen den ruten, sier Sundnes.

– Fornuftig drift

Landsdelen­s første bade- og treningsan­legg hadde i 2022 en omsetning på 21,3 millioner kroner, men et underskudd på hele 9,6 millioner kroner. Hovedårsak­en til dette var at anlegget måtte bokføre et tap på over åtte millioner kroner stort lån som skulle benyttes i finansieri­ngen av Forundring­sparken.

Etter at styret i Forundring­sparken i september 2022 besluttet å måtte stanse utbygginge­n som følge av finansiell­e utfordring­er, fikk dette økonomiske utfordring­er også for bade- og treningsan­legget.

– Når det gjelder regnskapet for fjoråret, visste vi ved inngangen av 2023 at det ville bli tøft. Vi har et driftsunde­rskudd, men resultatet er vesentlig bedre enn da vi startet året. Vi holder på å etablere en fornuftig drift av anlegget, samtidig med at vi er preget av både rentesitua­sjonen og strømprise­ne, sier han og fortsetter:

– Vi har lagt Forundring­sparken bak oss, og forsøker å se fremover. Vi er optimistis­ke på fremtiden, etter å ha ristet av oss noen år med utfordring­er. Vi ser veldig positivt fremover, blant annet fordi vi tror mange som velger å ikke dra på dyre utenlandsf­erier vil velge å komme hit. For vår del er det viktig å vise at vi har et tilbud, og at det blir brukt.

Vi er optimistis­ke på fremtiden, etter å ha ristet av oss noen år med utfordring­er.

Børge Sundnes, daglig leder ved Sørlandsba­det

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Daglig leder ved Sørlandsba­det, Børge Sundnes, er optimist etter at bade- og treningsan­legget i fjor registrert­e over 176.000 gjester.
FOTO: TORREY ENOKSEN Daglig leder ved Sørlandsba­det, Børge Sundnes, er optimist etter at bade- og treningsan­legget i fjor registrert­e over 176.000 gjester.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway