Lister

– Et kjempebra initiativ

Onsdag ettermidda­g deltok både store og små på akekonkurr­ansen i Kirkebakke­n i Farsund.

- ODA HAALAND-JENSEN oda.haaland-jensen@lister24.no

– Vi vil veldig gjerne takke Farsunds innbyggere som er så flinke til å alltid stille opp, sier Elisabeth Stølen.

Det var Inge Holvik Kjørrefjor­d, Elisabeth Stølen og Torrey Skeibrok som på tirsdag tok initiativ til å arrangere en akekonkurr­anse i Kirkebakke­n i Farsund sentrum. De fikk også med seg Bua-sjef Øystein Mikalsen, som sto i kiosken på Kafé 26, der det ble solgt pølser og brus.

- Veldig gøy

Onsdag ettermidda­g var det full fart nedover Kirkebakke­n. Det var både store og små som deltok i konkurrans­en, samt flere som kun akte i bakken for moro skyld.

– Det er veldig gøy med arrangemen­ter som dette. Det er ikke ofte snøen legger seg her i Farsundial­lfall ikke så mye som nå. Derfor er det veldig gøy å kunne ake her i Kirkebakke­n, forteller Richard Lui Buch.

Sammen med ham står Ola Håberg. De er begge med i akekonkurr­ansen, og forteller at de synes at det er et veldig gøy initiativ.

– Jeg så på vaermeldin­gen, og der sto det at de skulle komme masse snø natt til onsdag. Derfor så jeg den perfekte anledninge­n til å ringe Torrey, slik at jeg kunne foreslå en ny akekonkurr­anse. Jeg må likevel innrømme at jeg var usikker på hvor mange som ville møte opp her i dag, forteller Holvik Kjørrefjor­d.

Ifølge Holvik Kjørrefjor­d var det rundt 100 påmeldte i konkurrans­en.

– Samlet sett var det rett under 300 som var til stede under onsdagens akekonkurr­anse, både konkurrere­nde og publikumme­re. Det er veldig gøy at det kom så mange på så kort varsel, sier han.

Spontant

Forrige gang det var akekonkurr­anse i Kirkebakke­n, var i 2019. Skeibrok forteller at han synes det var på tide med en ny konkurrans­e.

– Jeg ble ringt av Inge tirsdag kveld, så dagens arrangemen­t er svaert spontant. Men det synes jeg er veldig gøy. En trenger ikke alltid å lage det så høytidelig, så dette tok vi på sparket, forteller han.

Vi vil veldig gjerne takke Farsunds innbyggere som er så flinke til å alltid stille opp. Elisabeth Stølen

Tarjei Håberg og Harald Isaksen Torsøe var også med på onsdagens konkurrans­e. Sammen akte de nedover Kirkebakke­n.

– Dette er et kjempebra initiativ. En blir aldri for gammel for å ake, for fart og spenning er jo alltid gøy. Det vil alltid vaere en gøy vinterakti­vitet, og enda bedre er det når det blir litt konkurrans­e, sier Isaksen Torsøe og ler.

– Vi er veldig fornøyde. Folk i Farsund blir så glade når det er noe som skjer, og er veldig flinke til å stille opp. Dette er et arrangemen­t som vi som ildsjeler vil arrangere noe for byen vår. Det er jo stas når vi alle kan møtes for å ha det litt gøy, avslutter Elisabeth Stølen.

 ?? FOTO: ODA HAALAND-JENSEN ?? Torrey Skeibrok (t.v), Øystein Mikalsen, Elisabeth Stølen og Inge Holvik Kjørrefjor­d var sammen om å arrangere akekonkurr­anse onsdag ettermidda­g.
FOTO: ODA HAALAND-JENSEN Torrey Skeibrok (t.v), Øystein Mikalsen, Elisabeth Stølen og Inge Holvik Kjørrefjor­d var sammen om å arrangere akekonkurr­anse onsdag ettermidda­g.
 ?? ?? Ola Håberg og Richard Lui Buch var blant over 100 som suste nedover Kirkebakke­n i Farsund under onsdagens akekonkurr­anse.
Ola Håberg og Richard Lui Buch var blant over 100 som suste nedover Kirkebakke­n i Farsund under onsdagens akekonkurr­anse.
 ?? FOTO: ODA HAALAND-JENSEN ?? Øystein Laundal (11) i farta.
FOTO: ODA HAALAND-JENSEN Øystein Laundal (11) i farta.
 ?? ??
 ?? FOTO: MARIA STAALESEN CASTBERG FOTO: ODA HAALAND-JENSEN ?? Full fart i akekonkurr­ansen i Kirkebakke­n onsdag.
Det var naermere 100 påmeldte til konkurrans­en.
FOTO: MARIA STAALESEN CASTBERG FOTO: ODA HAALAND-JENSEN Full fart i akekonkurr­ansen i Kirkebakke­n onsdag. Det var naermere 100 påmeldte til konkurrans­en.
 ?? FOTO: ODA HAALAND-JENSEN ?? Tarjei Håberg (til venstre) og Harald Isaksen Torsøe koste seg på rattkjelke­n onsdag ettermidda­g.
FOTO: ODA HAALAND-JENSEN Tarjei Håberg (til venstre) og Harald Isaksen Torsøe koste seg på rattkjelke­n onsdag ettermidda­g.
 ?? ?? Torrey Skeibrok gledet seg over oppmøtet.
Torrey Skeibrok gledet seg over oppmøtet.
 ?? FOTO: ODA HAALAND-JENSEN ??
FOTO: ODA HAALAND-JENSEN
 ?? ?? Full fart ned bakken.
Full fart ned bakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway