Lister

Hellig grunn

- Jeremia 19. 11

Her for noen dager siden, og mens vi var ute en tur. Stakk vi innom en nabo bare for å si hei. Når døren åpnet seg og vi ble stående en stund, så istedenfor å stå i yttergange­n å prate, ble vi invitert inn i varmen. Nå hadde ikke vi muligheten til det denne gangen, men ble enige om å ta det igjen ved en senere anledning.

I Bibelen og i 2. Mosebok står det om Moses. Som mens han er ute og passer sauene sine, plutselig ser en busk som brenner, men ikke brenner opp. Nysgjerrig­heten drar han naermere busken, til han kommer så naer, at han plutselig hører Guds stemme som sier:

«Moses, Kom ikke naermere! Ta skoene av føttene! For stedet du står på, er hellig grunn.» Men hva betyr det?

Jo for det første at Gud i sin hellighet var tilstede. Men også at Moses ble invitert til en hellig stund sammen med Gud.

Å ta av seg skoene antyder at Moses kom til å bli vaerende der en stund. Han var ikke bare rett innfor «ytterdøren» for å si hei, for så å stikke av gårde igjen.

Nei, han ble bedt om å ta av skoene og komme helt inn i «varmen», fordi Gud hadde noe viktig han ønsket å dele sammen med Moses.

På samme måte inviteres vi i dag til Gud, for å bruke av vår tid sammen med ham.

Forfatter og pastortoma­s Sjødin skriver i en av sine bøker:

«Indre stress, tvangen til stadig utvikling, er det åndelige livets fiende.

Troen er en kjaerlighe­t, og kjaerlighe­ten kan aldri piskes fram. Derimot beveger vi oss, uten at noen engang må be oss om det, i retning av den vi kjenner oss elsket av».

Ekte varig kjaerlighe­t er ikke på billigsalg! Den er heller ikke et overskudds­prosjekt vi bare kan stikke innom av og til og kjapt si «hei» til.

Grunnen til det er fordi: Dypere kjennskap skaper tillit, tillit skaper trygghet, og trygghet igjen skaper grunnlaget vi mennesker trenger, for å våge å vaere sårbare og aerlige med våre liv.

Da er det nødvendig å sette av litt tid. Da er det bra for oss å ikke haste av gårde, men «ta av oss skoene», slik at vi som Moses velger å bli vaerende en stund sammen med Gud på hellig grunn.

«For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanke­r og ikke ulykkestan­ker. Jeg vil gi dere fremtid og håp».

 ?? ?? Jim Foss, pastor i Lyngdal Misjonskir­ke.
Jim Foss, pastor i Lyngdal Misjonskir­ke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway