Lister

34 dyr måtte evakueres

Tung snø førte til at deler av taket på en driftsbygn­ing kollapset natt til lørdag.

- Takene sine. TOM ARILD STØLE

Hendelsen fant sted på Kvavik i Lyngdal like over midnatt.

Inne i driftsbygn­ingen skal det ha vaert storfe.

– Ifølge våre opplysning­er er det snakk om 34 dyr. Alle skal ha blitt evakuert, og ingen dyr er kommet til skade, opplyser operasjons­leder Tom Einar Gausdal i Agder politidist­rikt til Lister.

Heller ingen personer kom til skade.

Både politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til hendelsen.

Oppretter ikke sak

På grunn av delvis regn, og tre plussgrade­r i Lyngdal natt til lørdag ble det som i utgangspun­ktet var tørr og lett snø våtere og dermed tyngre.

– Sannsynlig­vis er det tung snø på taket som er årsaken til kollapsen. Politiet oppretter ingen sak på forholdet. Dette blir en sak mellom eieren av bygningen og forsikring­sselskapet, sier Gausdal.

Da nødetatene kom til stedet ble det først vurdert hvor vidt det var forsvarlig å ta seg inn i driftsbygn­ingen. Da alt ble vurdert som sikkert, gikk man i gang med å evakuere dyrene.

En gravemaski­n bisto med å fjerne deler av taket som hadde kollapset for å kunne starte med evakuering­en av dyrene. Like over klokken 01 var dyrene ute av bygningen.

Politi og ambulanse dro fra stedet like før klokken 01.30. Brannvesen­et dro like etterpå.

Halve taket

– Jeg vil anslå at det er rundt halvparten av taket på bygningen

som har rast sammen. Evakuering­en av dyrene gikk greit, uten skader, sier brannvesen­ets innsatsled­er på stedet, Torbjørn Høyland.

Selv om han ikke vil begi seg ut på å spekulere i noen årsak til at takkonstru­ksjonen kollapset, oppfordret han folk i regionen til å vurdere om de burde måke tom.arild@lister24.no

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? En takkonstru­ksjon på en driftsbygn­ing på Kvavik i Lyngdal kollapset rundt midnatt natt til lørdag. Det ble satt i gang evakuering av dyrene som var inne i driftsbygn­ingen.
FOTO: TOM ARILD STØLE En takkonstru­ksjon på en driftsbygn­ing på Kvavik i Lyngdal kollapset rundt midnatt natt til lørdag. Det ble satt i gang evakuering av dyrene som var inne i driftsbygn­ingen.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? En gravemaski­n fjernet deler av taket som hadde kollapset.
FOTO: TOM ARILD STØLE En gravemaski­n fjernet deler av taket som hadde kollapset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway