Lister

Tiltalt etter dødsulykke

En 32 år gammel mann fra Lister er tiltalt for å ha forvoldt en annen persons død etter båtulykka i Lyngdal i juli i fjor.

- LARS ERIK HOLMEN LARSEN Lars.erik@lister24.no

Det var natt til mandag 24. juli i fjor 37 år gamle Stian Alexander Stene Slotte fra Baerum omkom i en båtulykke ved innseiling­en til Korshamn. Sammen med tre andre var 37-åringen ute i en 16 fots lettbåt for å fiske krabber da de kolliderte med en jernstolpe, et sjømerke, som markerer et undervanns­skjaer i naerheten av Kreklingho­lmen i bukten utenfor Korshamn. De tre andre mennene som var om bord i båten ble fraktet til sykehus med skader etter hendelsen. Alle ble skrevet ut fra sykehus etter kort tid.

Nå er det tatt ut tiltale mot mannen politiet mener var sjåfør av båten.

– Vi har på det nåvaerende tidspunkt ikke noe kommentar til saken, sier forsvarer Nils Anders Grønås til Lister24.

32-åringen er tiltalt for at han, ifølge tiltalen som foreligger, ikke var tilstrekke­lig aktpågiven­de, varsom og/ eller oppmerksom, da har førte båten under begrensede siktforhol­d. Påtalemynd­igheten mener også at farten skal ha vaert for høy.

Lister-mannen hadde heller ikke avlagt gyldig båtførerpr­øve, fremgår det av tiltalebes­lutningen som er tatt ut av politiadvo­kat Svein Håland i Agder politidist­rikt.

Det er satt to dager til saken i Agder tingretts lokaler i Farsund i begynnelse­n av april.

Påtalemynd­igheten tar forbehold om å nedlegge påstand i retten om sperrefris­t for tiltalte til senere å kunne erverve rett til å kunne føre båtførerbe­vispliktig fritidsbåt.

Eventuell påstand om erstatning til fordel for de etterlatte etter avdøde overlates til bistandsad­vokaten å ta stilling til. Lister24 har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra bistandsad­vokat Henning Harborg.

 ?? FOTO: MARIUS KALLEBERG MYDLAND/ NTB ?? Det var natt til 24. juli i sommer den tragiske båtulykken fant sted utenfor Korshamn.
FOTO: MARIUS KALLEBERG MYDLAND/ NTB Det var natt til 24. juli i sommer den tragiske båtulykken fant sted utenfor Korshamn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway