Lister

Nytt stunt: – En liten belønning

Sørlandsba­det i Lyngdal tilbyr i dag gratis inngang for alle, som en belønning etter den kalde perioden i Lister.

- RUBEN DUVOLD ruben.duvold@lister24.no

– Man får en ekstra godfølelse av å kunne gi et sånt tilbud til en lokalbefol­kning som fortjener det etter en kald periode. Det er så gøy å kunne gå i gangene og rope ut «vi skal gi gratisbadi­ng!» forteller daglig leder Børge Sundnes ved Sørlandsba­det, mens han engasjert løfter begge armene i vaeret.

– Belønning

Hele Lister har den siste tiden vaert preget av masse snø, og en gradestokk som til tider har vist temperatur­er langt ned på den negative siden. I den forbindels­e vil Sørlandsba­det i Lyngdal tilby to gratisdage­r (den første var i går, journ.anm.) som alle kan benytte seg av.

Sørlandets daglige leder Børge Sundnes sier at målet er å gi befolkning­en en pause fra snø og kulde.

– Folk har vaert gjennom mye vaer i det siste, da vil vi gjerne stille opp for å gi en liten belønning. Vi er her for å gi en god opplevelse, og for å glede folk. Vi har alltid varmt og over 30 grader her inne. Det er godt å vaere her, og alle skal få mulighet til å benytte seg av det helt gratis disse to dagene, sier Sundnes.

Sundnes forteller at han fikk idéen etter at Stig Ubostad kontaktet ham for å høre om det var mulig å gi et tilbud for de i Lyngdal som hadde vaert lenge uten strøm.

– Mens vi snakket sammen så hadde strømmen kommet tilbake, utdyper han.

Og fortsetter:

– Da ble det plantet en idé i meg som sa at det er mange som opplever dette vaeret på mange forskjelli­ge måter. Kanskje vi kan gi alle en god opplevelse med et gratis tilbud. Vi lurte først på om vi skulle gjøre det til en rabattdag, men tenkte at: «Nei, skal vi først gjøre et slikt stunt, så slår vi skikkelig til».

Første gang

Børge Sundnes sier han hadde håpet å kunne fått til disse gratisdage­ne enda litt tidligere, da det var på det kaldeste, men at tidspunkte­t ikke er tilfeldig.

– Vi håpte å rekke disse dagene mens det enda var iskaldt ute, men vi rekker det nå i enden av dette kalde vaeret, understrek­er Sundnes.

– Vi har normalt god plass i ukedagene. Det ville ikke vaert praktisk gjennomfør­bart å kunne ha gjort det i en helg, fordi da ville det vaert så mange folk at de hadde ikke kunne kommet inn, men mandag og tirsdag skal vi klare det, fortsetter han.

Sundnes understrek­er videre at dette er et prosjekt de aldri har prøvd ut før. Han håper det kan bli en suksess, og oppfordrer spesielt de som ikke har vaert på Sørlandsba­det før, til å benytte seg av sjansen.

– Vi håper jo også at de som av en eller annen grunn ikke har vaert her så mye, kan bruke denne muligheten til å se hvordan det er på Sørlandsba­det. Det har stått mye i avisene om at det er godt å bruke muskulatur­en til å måke snø ute, men vi vet også at det er sunt å komme inn i varmen etter å ha brukt den muskulatur­en. Det kan de gjøre her, sier Børge Sundnes.

Man får en ekstra godfølelse av å kunne gi et sånt tilbud til en lokalbefol­kning som fortjener det etter en kald periode.

Varme

Både vinter og sommer, regner Børge Sundnes som høysesong for Sørlandsba­det, og forteller at både desember og januar så langt har vaert veldig gode måneder. Selv med høyt strømforbr­uk, med mye kulde den siste tiden, forsikrer han om at Sørlandsba­det skal klare holde den samme varme temperatur­en.

– Vi har måttet kjøre på med mye energi i disse dagene på grunn av kulden, men greid å holde det på 30 varmegrade­r hver dag. Vi kan aldri spare på strøm med å gå ned på temperatur. Da har vi ikke et tilbud lengre, så her skal det alltid vaere varme, påpeker han.

Børge Sundnes, daglig leder ved Sørlandsba­det

 ?? FOTO: RUBEN DUVOLD ?? Børge Sundnes og Sørlandsba­det ønsker å belønne folk med gratisinng­ang etter en lang periode med kulde og snø.
FOTO: RUBEN DUVOLD Børge Sundnes og Sørlandsba­det ønsker å belønne folk med gratisinng­ang etter en lang periode med kulde og snø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway