Lister

Fortsetter trolig legevaktsa­marbeidet

Kommunedir­ektøren i Haegebosta­d foreslår å forlenge den lokale legevaktor­dningen med Åseral og Lyngdal kommuner til 2027.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Siden juli 2020 har Haegebosta­d kommune hatt et felles legevaktsa­marbeid med Åseral og den nordre delen av Lyngdal kommune, etter at Haegebosta­d kommune gikk ut av Lister legevakt.

I tillegg har legevakten for de tre kommunene en avtale med legevaktse­ntralen ved Kristiansa­nd kommunale legevakt.

– Legevakten slik som den fungerer i dag oppleves som å vaere god for både innbyggern­e og legene både med hensyn til kvalitet og tilgjengel­ighet. Det er nå totalt seks leger å fordele arbeidet på, og distriktet har en grei geografisk størrelse. Legevakta er likevel sårbar siden det skal lite til før legevakten får utfordring­er. Det er for eksempel to leger som kan si fra seg vaktbelast­ningen på grunn av aldersgren­se, men det er ikke gitt signal om dette. Åseral gjør en god jobb som vertskommu­ne og har sagt seg villig til å fortsette med å vaere vertskommu­ne, heter det i vurderinge­n fra kommunedir­ektøren.

I kommunesty­ret torsdag foreslår kommunedir­ektøren å fortsette samarbeide­t, under forutsetni­ng at de to andre kommunene hver betaler 100.000 kroner av Haegebosta­ds andel for å få til en robust legevaktor­dning.

Etter dagens satser hadde den lokale legevakten i fjor kostnader på 1.775.000 kroner.

– Det anbefales at vertskommu­nesamarbei­det om lokal legevakt med Åseral, Lyngdal og Haegebosta­d fortsetter på tilsvarend­e måte som i dag i tillegg til legevaktse­ntralen i Kristiansa­nd. Dette er en ordning som legene i samarbeide­t er positive til og godt kjent med. Kommuneove­rlegen mener at dagens legevaktso­rdning gir god kvalitet på legevakttj­enestene, og anbefaler denne.

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Legene ved Eiken legesenter på Skeie er noen av legene som er med i det interkommu­nale legevaktsa­marbeidet mellom Haegebosta­d, Lyngdal og Åseral kommuner.
FOTO: RUNE HAUAN Legene ved Eiken legesenter på Skeie er noen av legene som er med i det interkommu­nale legevaktsa­marbeidet mellom Haegebosta­d, Lyngdal og Åseral kommuner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway