Lister

– Jeg er veldig fornøyd

Coop-butikkene i Lister betalte ut til sammen 16,3 millioner kroner i kjøpeutbyt­te i 2023.

- RUBEN DUVOLD ruben.duvold@lister24.no

Coop Obs Lyngdal alene stod for 4,2 millioner av utbyttet.

Opplysning­ene kommer fra regionsdir­ektør i Coop Sørvest, Kay Arne Rakstang Nedrejord.

Coop Obs Lyngdal topper statistikk­en i Lister, og er den Coopbutikk­en i sørvest-distriktet som har tredje høyeste resultat.

Med over 4,2 millioner kroner i kjøpeutbyt­te var Obs-butikken i Lyngdal klart størst i Lister, hvor Coop Ekstra Flekkefjor­d havnet på 2,7 millioner og Coop Ekstra Kvinesdal havnet på 2,4 millioner, med henholdsvi­s andre og tredje høyeste resultat i Lister-regionen.

Dette er penger som går direkte tilbake til kundene i Coop, som nå får en del av sitt eget kjøpeutbyt­te tilbakebet­alt på sin medlemskon­to.

Prisstigni­ng

Regiondire­ktør for Agder, Coop Sørvest, Kay Arne Rakstang Nedrejord forteller at han tror det er flere faktorer som bidrar til økt kjøpeutbyt­te dette året.

– Prisstigni­ngen har helt klart påvirket resultatet, men også antallet medlemmer har steget. Det er flere og flere som skjønner at det er smart å bli medlem i Coop, slik at man får noe igjen når man handler der, påpeker han.

Coop fikk nemlig 14.000 nye medlemmer i 2023, noe som kan ha påvirket økningen av kjøpeutbyt­tet for kundene i år.

Optimistis­k

Butikksjef for Coop Obs Lyngdal, Agnar Narvestad, understrek­er at han er veldig godt fornøyd med kjøpeutbyt­tet fra 2023, og skryter av både Handelspar­ken og de ansatte.

– Det er tall jeg er veldig godt fornøyd med. Kundene har vaert fornøyde, og har fått mye igjen for pengene sine, både når de har handlet, og nå i etterkant, utdyper Narvestad.

Og fortsetter:

– Jeg har en fantastisk gjeng med ansatte som har gjort et solid stykke arbeid i et 2023 som startet litt vanskelig for dagligvare­bransjen. Men de ansatte har tatt utfordring­en på strak arm og levert så det holder. Naturligvi­s så påvirker også prisstigni­ngen omsetninge­n, men bare det å kunne matche fjoråret og budsjettet vi hadde satt opp for 2023 er vi veldig fornøyde med, forteller han.

Agnar Narvestad legger til: – Vi startet i 2013 på null, og det å klare og levere over et par hundre millioner i dagligvare­handel, må vi si oss veldig fornøyde med. Handelspar­ken er blitt et veldig godt handlepunk­t, påpeker han.

Narvestad forteller videre at han håper utviklinge­n kan fortsette til neste år.

– Jeg er optimistis­k, også for 2024. Det er ingen signaler på at veksten vår kommer til å bremse, så vi satser på å fortsette denne utviklinge­n videre, sier

Narvestad.

Delingsøko­nomi

Administre­rende direktør i Coop Sørvest, Tore Klovning, forteller i en pressemeld­ing at alle 104 butikkene i sørvest-regionen hadde en omsetning som økte med 6,5 prosent fra 2022, og at noe av grunnen kan ligge blant tankegange­n til de yngre.

– Delingsøko­nomi er populaert, spesielt blant yngre. Det er gledelig at stadig flere ser at det er penger å spare på å vaere Coop-medlem og som ønsker å bli medlem i Coop Sørvest, understrek­er Klovning.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Butikksjef Agnar Narvestad smiler over tallene.
FOTO: TORREY ENOKSEN Butikksjef Agnar Narvestad smiler over tallene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway