Lister

Kritisk til manglende brøyting av kunstgress­bane

Kunstgress­banen i Alcoaparke­n kunne ikke tas i bruk i forrige uke. Det er leder for FLIKS fotballgru­ppe, Karstein Kjørkleiv, kritisk til.

- RUBEN DUVOLD ruben.duvold@lister24.no

– Det er så dumt at kommunen ikke kan gjøre den lille innsatsen for idretten, uttrykker leder i FLIKS fotballgru­ppe, Karstein Kjørkleiv.

Farsund og Lista Idrettslag (FLIK) sine fotballag måtte avlyse flere treninger forrige uke fordi kunstgress­banen i Alcoaparke­n var dekket med snø.

Dette er noe Flik-leder Karstein Kjørkleiv mener kunne vaert unngått.

– Først var vi uten strøm en uke, så tok det litt tid før vi fikk varme igjen i gresset. Det har jeg i utgangspun­ktet forståelse for, men det gjør at det ikke har vaert mulig å ha treninger her på en stund. Da synes jeg godt at kommunen kunne prioritert å ha frest over banen og fått bort den snøen, slik at vi hadde hatt mulighet til å trene tidligere, sier Kjørkleiv.

Han legger til:

– Jeg skjønner veldig godt at noen andre ting blir prioritert, men synes at idretten også trenger et liten push. Det er mange ting rundt idretten som blir nedpriorit­ert hos kommunen.

Varme i kunstgress­et

Kunstgress­banen i Alcoa-parken har installert varme i gresset, noe som gjør det lettere å smelte snøen som legger seg på banen. Når det likevel kommer mye snø, tar det lang tid før varmeappar­atet klarer å smelte all denne snøen. Flere døgn senere, har det meste av snøen smeltet, men Kjørkleiv mener at kommunen kunne fjernet deler av snøen på et tidligere tidspunkt, slik at varmen kunne gjøre resten, og treningene kunne startet opp igjen tidligere.

– Det hadde vaert grønn bane veldig fort om et brøytemann­skap hadde tatt seg den raske jobben med å kjøre over banen og ta det øverste laget med snø. Det er veldig god varme under, og tiner jo opp til slutt, sier Kjørkleiv.

Han fortsetter:

– Forrige helg var vi så heldige å få kretslaget til Farsund, fordi varmen gjorde at vi var de eneste med en grønn kunstgress­bane. Vi er en gang så heldige at vi har den varmen i gresset, da må det kunne utnyttes.

Nedpriorit­ert

Brøytemann­skapet i Farsund kommune har hatt mye å gjøre den siste uken. Dette er noe Kjørkleiv har forståelse for, men påpeker at parkering og vei rundt Alcoa-hallen er blitt brøytet, og at den ekstra innsatsen for å måke banen ikke hadde tatt mye ekstra tid.

– Jeg skjønner at å få brøytet veier og skoler kan ha prioritet, men det å bruke en halvtimes time på å få klargjort denne banen slik at den kan bli brukt, det synes jeg kunne blitt gjort, understrek­er han.

– Snøen kunne blitt kjørt inn i kantene på banen. I tillegg er det heller ikke vanskelig å stille en brøyteplog opp, slik at den ikke berører selve kunstgress­et på banen, fortsetter Kjørkleiv.

– Trenger banen

Flik-lederen påpeker videre at idrettsklu­bben har veldig mange forskjelli­ge lag som skal ha treningsti­der, og at hallen ikke er stor nok til å dekke alle behovene for treninger.

– Vi har lagt opp slik at alle har én treningsti­me inne i hallen, men at noen av lagene også trenger treningsti­mer ute på kunstgress­banen. A-laget har for eksempel akkurat kommet i gang med sine treninger før sesongen, og trenger den banen, påpeker han.

– I FLIK har vi jente og guttelag fra veldig små, og helt opp til A-lag i både herre- og dameklasse­n. Det er klart at når vi bare har den ene hallen så har vi ikke mulighet til å få trent mer enn vi gjør, avslutter Karstein Kjørkleiv.

Leder i vaktmester­tjenesten for Farsund kommune, Einar Andre Almaas ønsket ikke å svare på spørsmål om saken i helga.

Det er mange ting rundt idretten som blir nedpriorit­ert hos kommunen.

Karstein Kjørkleiv, leder av FLIKS fotballgru­ppe

 ?? FOTO: RUNE DUVOLD ?? FLIKS fotballede­r Karstein Kjørkleiv mener banen burde vaert spillbar på dette tidspunkt.
FOTO: RUNE DUVOLD FLIKS fotballede­r Karstein Kjørkleiv mener banen burde vaert spillbar på dette tidspunkt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway