Lister

Starter opp nytt treningsti­lbud

Lyngdal Functional Fitnessklu­bb skal starte opp gruppetime­r som er tilrettela­gt for ungdom mellom 13 og 17 år.

- RUBEN DUVOLD ruben.duvold@lister24.no

Et nytt tilbud har startet opp av Lyngdal Functional Fitnessklu­bb (Lyngdal FFK), i samarbeid med Boxen i Lyngdal, hvor ungdom skal få vaere med i gruppetime­r for å laere seg hvordan å trene på best mulig måte, og få et effektivt og godt utbytte av treningen.

Styreleder i Lyngdal FFK,

Kristoffer Silseth Ellingsen, sier målet er at ungdommene også skal få et innblikk i en treningshv­erdag som vanligvis er tilrettela­gt for de som er litt eldre.

– Mange treningsse­ntre har jo satt en aldersgren­se på 16 år, så det er en plan å prøve å fange de som kunne tenke seg å trene, men ikke helt er gamle nok, utdyper han.

– Det skal vaere en kombinasjo­n av både det å laere hvordan man trener på en trygg og sikker måte, men det er jo så klart også noe med treningsut­bytte som man får av det. Programmet vi følger for ungdommene er det samme som voksne, men det er tilpasset med litt lettere vekter og litt annen intensitet i starten, fortsetter Ellingsen.

Søndag hadde man åpen dag, hvor ungdommer som ville, kunne få prøvd ut treningsfo­rmen. Kompisene Jarle Tjørve (15) og Oliver Rom (15) var to av de som benyttet seg av muligheten. De påpekte at selv om ikke de hadde veldig mye erfaring fra trening tidligere, så de frem imot å få prøvd ut tilbudet.

– Jeg har litt erfaring fra jakt og fiske, men ikke så mye erfaring med denne typen trening, sier Oliver Rom.

– Det er pappa som har vaert med på dette før, og som tipset meg. Vi hadde da lyst til å prøve, forteller Jarle Tjørve.

Ungdomstim­ene skal starte opp fra fullt i starten av januar, med to timer i uken fram til sommeren på Boxen i Lyngdal.

 ?? FOTO: RUBEN DUVOLD ?? Et nytt treningsti­lbud er blitt startet for ungdom mellom 13 og 17 år av Lyngdal Functional Fitnessklu­bb.
FOTO: RUBEN DUVOLD Et nytt treningsti­lbud er blitt startet for ungdom mellom 13 og 17 år av Lyngdal Functional Fitnessklu­bb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway