Lister

Godt nyttår, lys i mørket

-

Håper dere får et dypt reflekte- rende nyttår. Jeg og journalist Mona Wikøren hadde en spennende adventskal­ender i fjor. Vi hadde ulike roller. Jeg forsøkte å sette meg inni hva Jesus ville ha sagt og gjort for det aktuelle spørsmålet for hver luke vi hadde. Mona hadde to andre roller, der hun svarte på sin måte.

Denne uken vil jeg ta tre utvalgte luker der jeg h a r m i n e « J e s u s - s v a r » . Spørsmål: Hvordan vil dere beskrive situasjone­n i verden slik det er i dag?

Jesus-svar: Her fra oven brer mitt falkeblikk seg utover min lille skjøre blå klinkekule. Jeg har verken glemt den, ei heller rotet den bort i mørket. Det er nå mye mørke på jorden. Men jeg ser heldigvis også mye kjaerlighe­t og omtanke mellom mennesker. Mange er derfor barn av sin Far i Himmelen. Men det mørket jeg ser nå er annerledes enn før, og det bekymrer meg. Jeg ser en verden som er i ferd med å falle over ende fordi røttene ikke går dypt nok ned og suger naering fra meg. De bruker ikke tiden til å fordype seg lenger. Alt går så fort. De jager på overflaten og mister gangsynet til det som virkelig betyr noe. De lodder ikke dypt i seg selv og graver ikke etter de viktigste ressursene, ei heller hos sin Gud. På vektskålen veies de som lettvekter­e. Denne tidsåndsbø­lgen baerer ett gulbleikt ytre og skaper ytterliger­e polarisert­e og forvirrend­e mennesker. Det ligger en tykk tåke rundt mange mennesker. Dette uvesenet er overfladis­k, og mangler empati og innsikt til å se nyansene av den store virkelighe­t. Den er ikke bevisst menneskets unike verdi.

For den som glemmer den andres liv, vil også glemme seg selv

 ?? ?? Runar Foss Sjåstad, spesialpre­st i Farsund og Lista menigheter
Runar Foss Sjåstad, spesialpre­st i Farsund og Lista menigheter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway