Lister

Ble påkjørt i fotgjenger­felt

En kvinne i 40-årene ble fraktet til sykehus etter å ha blitt påkjørt av en personbil tirsdag.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Det fremstår som en alvorlig ulykke, sier operasjons­leder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidist­rikt.

Luftambula­nse

Kvinnen ble hentet av ambulanse og kjørt til Mandal hvor hun ble tatt med i luftambula­nse som fraktet henne videre til sykehus i Oslo.

– Hennes helsetilst­and er foreløpig uavklart, forteller Kleivane.

Hendelsesf­orløpet er så langt ukjent, men ulykken skal ha skjedd ved 08-tiden ved et fotgjenger­felt på fylkesvei 43 ved Kvavik i Lyngdal.

– Hendelsen har antagelig funnet sted i et gangfelt, opplyser politiets operasjons­leder.

Flere personer er avhørt som vitner på stedet. Ifølge Kleivane har man besluttet å beslaglegg­e førerkorte­t til sjåføren av bilen som kjørte på kvinnen. Det er 60-sone på stedet hvor ulykken skjedde.

– Vi kan foreløpig ikke si noe mer om hendelsesf­orløpet. Men det er ikke noen mistanke om ruskjøring, sier Ole Bjørn Kleivane.

Undersøkel­ser

Etterforsk­ningsleder Lise Tronstad Sagebakken i Felles Straffesak­sinntak i Agder politidist­rikt oppfordrer personer som kan ha sett ulykken og som ikke har vaert i kontakt med politiet på stedet om å ta kontakt med dem på 02800.

– Vi har vaert i kontakt med vitner på stedet, men hvis det er flere som har opplysning­er i saken, oppfordrer vi dem til å ta kontakt med oss på telefon 02800. Vi ber også de som eventuelt kan ha filmet hendelsen om å ta kontakt, sier Tronstad Sagebakken til Lister.

Kriminalte­knikere fra politiet og en representa­nt for Statens vegvesens ulykkesgru­ppe kom til stedet ved 11-tiden, for å gjøre undersøkel­ser. Fylkesvei 43 var stengt i forbindels­e med ulykken skjedde ved 08-tiden, og fram til undersøkel­sene på ulykkesste­det var ferdig rundt klokken 13.

Da Lister24 snakket med etterforsk­ningsleder­en tirsdag kunne hun ellers ikke si noe mer om hendelsen enn det som allerede er nevnt.

– Vi jobber nå videre med både tekniske og taktiske undersøkel­ser, men jeg kan ikke si noe mer om helsetilst­anden til kvinnen da denne er uavklart, sier Tronstad Sagebakken.

Materielle skader på personbile­n som var involvert i ulykken.

 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? En fotgjenger ble fraktet til sykehus i luftambula­nse etter å ha blitt påkjørt i et fotgjenger­felt i en 60-sone på fylkesvei 43 ved Kvavik i Lyngdal.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN En fotgjenger ble fraktet til sykehus i luftambula­nse etter å ha blitt påkjørt i et fotgjenger­felt i en 60-sone på fylkesvei 43 ved Kvavik i Lyngdal.
 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ??
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway