Lister

Lyngdals eldste kvinne fylte 104 år

Mandag fylte Lyngdals eldste person, Anny Torgersen, 104 år.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Takk, svarer hun når avisen Lister gratulerer henne med dagen.

Rundt henne sitter døtrene Anne Kari Torgersen og Marit Torgersen Ringvold sammen med familie og naer slektninge­r på Lyngdal helsehus på jubileumsd­agen.

Lørdag ble hun feiret av sine to døtre og deres familie, som inkluderer tre barnebarn og tre oldebarn hjemme hos den ene datteren.

– Det er litt rart å tenke på at mor er blitt 104, og så er en selv i 70-årene. Hun satte virkelig pris på at vi samlet hele familien og feiret dagen hennes, sier datteren Marit Torgersen Ringvold.

Familiebed­rift

Anny Torgersen ble født 22. januar 1920, og har bodd mesteparte­n av sitt liv i Lyngdal etter at hun gjennomfør­te Husmorskol­en på Vigeland i Lindesnes og der etter handelsgym­naset i Kristiansa­nd.

Etter at hun i krigsårene mellom 1941 og 1945 jobbet i etterforsy­ningsnemnd som skulle sikre både nok frø og vekster til matproduks­jon her til lands.

Etter krigen ble hun ansatt i familiebed­riften Torgersen Frø AS, som hadde sitt hovedanleg­g i Lyngdal sentrum. Dette firmaet ble etablert i 1904 av Olaf Torgersen. Her jobbet hun fram til 2012 da selskapet ble slått konkurs.

❞ Hun satte virke lig pris på at vi samlet hele familien og feiret dagen hennes. Marit Torgersen Ringvold

Flere eldre

Ifølge Statistisk Sentralbyr­å, SSB, var det ved utgangen av 2023 40 personer her til lands som hadde fylt 104 år.

SSB viser videre til at det i fjor var registrert over 100 personer som var 105 år eller eldre her til lands.

Ifølge en gjennomgan­g Lister24 har gjennomfør­t av statistikk­ene som SSB har utarbeidet, er Torgersen trolig også den eldste innbyggere­n i regionen.

– Hun jobbet til hun ble 92 år gammel. Selv om ting tar litt lenger tid, er det en oppegående 104-åring. Det siste merket vi da vi feiret henne på lørdag. Hun kjenner igjen og snakket med barnebarna sine, forteller Torgersen Ringvold.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Mandag fylte Lyngdals eldste person, Anny Torgersen 104 år. Her med døtrene Anne Kari Torgersen og Marit Torgersen Ringvold
FOTO: TORREY ENOKSEN Mandag fylte Lyngdals eldste person, Anny Torgersen 104 år. Her med døtrene Anne Kari Torgersen og Marit Torgersen Ringvold

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway