Lister

– Ble en ordentlig stor skade

Store verdier gikk tapt da kjelleren til Betesda Eiken i løpet av natt til mandag ble fylt med snø, is og vann.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Det var en stor propp som satte seg fast i bekken oppforbi Eiken Mekaniske verksted som gjorde at bekken gikk veldig over kanten. Dette gikk så over veien og gikk via Bunnpris og mekken før det fylte kjelleren vår med is, vann og snø, og alt som er, så det var noe dritt. Det kom som en liten tsunami som trykket inn døra og gikk inn i alle rom og en og en halv meter opp etter veggen, sier Arnfinn Hobbesland, som er en del av lederskape­t i menigheten.

– Alt ble ødelagt

Han forteller at hele kjelleren ble ødelagt, en kjeller som blant består av et ungdomsrom, et eget studio, leilighet, kontorer, to aktivitets­rom, en liten gymsal, garderober og tekniske rom. Da Lister24 ringte han like over klokken 18 mandag kveld hadde de fremdeles folk inne i lokalet som jobber med å rydde etter nattens hendelse.

– Alt ble ødelagt og veggene ble flyttet litt på, så det ble en ordentlig stor skade. Blant det som er ødelagt er det masse inventar, masse musikkutst­yr, musikkanle­gg, og fritids - og aktivitets­utstyr. Alt som var i kjelleren ble i grunnen ødelagt, så det er snakk om veldig store verdier. Det er heldigvis forsikret, men vi kommer ikke til å få brukt det på lang tid da det kommer til å ta tid for å få satt dette på plass igjen, sier Hobbesland.

– Har dere fått noe anslag på hvor mye det vil koste å utbedre skadene og erstatte utstyret?

– Det er for tidlig å si noe estimat. Det er fortsatt en del ting som må tas ut, som snø og is. Trolig blir det takst i løpet av neste uke, sier Hobbesland.

– Veldig kjedelig

Som følge av hendelsen vil de derfor få mye mindre areal å bruke på barne- og ungdomsakt­iviteter.

– Det er dette kjelleren brukes mest til, så det blir dessverre veldig begrenset. Det er selvsagt veldig kjedelig. Vi skulle akkurat til å starte opp alt av barneog ungdomsarb­eid igjen etter nyttår, og lørdag var kjelleren full av ungdommer. Nå må vi i stedet se etter alternativ­e løsninger. Heldigvis har vi 1. etasje som er intakt, så om vi improviser­er litt, så kan vi blant annet få til noe der, sier Hobbesland.

❞ Det kom som en liten tsunami som trykket inn døra og gikk inn i alle rom og en og en halv meter opp etter veggen.

Arnfinn Hobbesland

 ?? FOTO: ARNFINN HOBBESLAND ?? Snø, is og vann raste natt til mandag inn i kjelleren til menigheten Betesda i Eiken.
FOTO: ARNFINN HOBBESLAND Snø, is og vann raste natt til mandag inn i kjelleren til menigheten Betesda i Eiken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway