Lister

Therkelsen ansatt som kommuneove­rlege

Øystein Buerøgård Therkelsen har takket ja til en 30 prosent stilling som kommuneove­rlege i Lyngdal.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Det er Lyngdal kommunes som melder dette på sin hjemmeside.

– Ja, det stemmer at jeg i forrige uke takket ja til jobben som kommuneove­rlege i Lyngdal. Jeg ser frem til å begynne og gleder meg til å jobbe sammen med de flinke folkene i Lyngdal kommune, skriver Therkelsen i en melding til Lister.

Lyngdal kommune har siden april 2022 vaert på jakt å få besatt stillingen som kommuneove­rlege, etter at Henriette Pettersen sa opp stillingen. Tre personer har siden Pettersen sluttet i jobben fått tilbud om å gå inn i stillingen, men samtlige har sagt nei.

Først på fjerde forsøk har Lyngdal kommune endelig fått besatt stillingen. Therkelsen overtar jobben etter Ola Vassbø som har hatt stillingen midlertidi­g, og tiltrer 1. februar.

37-åringen er bosatt i Lyngdal med kone og barn. Siden 2015 har jobbet som spesialist i allmennmed­isin ved Kvinesdal legesenter. Han har også en mindre deltidssti­lling som bedriftsle­ge ved Alcoa Lista.

I perioden 2015 til 2022 var han sykehjemsl­ege i Lyngdal kommune, først ved Lyngdal bo og servicesen­ter, deretter i to år ved Lyngdal helsesente­r.

Therkelsen skal kombinere den nye jobben som kommuneove­rlege med fortsatt vaere fastlege i Kvinesdal og bedriftsle­ge ved Alcoa Lista.

Lov om kommunale helse- og omsorgstje­nester fastslår at alle kommuner skal ha en kommuneove­rlege som skal vaere kommunens medisinskf­aglige rådgiver.

I tillegg til å komme med medisinske faglige råd, blant annet innen smittevern, helsearbei­d og miljørette­t helsevern, blir Therkelsen­s hovedoppga­ver å følge opp de lovpålagte oppgavene i kommunen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Øystein Therkelsen har takket ja til stillingen som ny kommuneove­rlege i Lyngdal.
FOTO: PRIVAT Øystein Therkelsen har takket ja til stillingen som ny kommuneove­rlege i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway