Lister

Klare for Landskytte­rstevnet

Lyngdal skytterlag skal ha tre deltakere klare på standplass når Landsskytt­erstevnet innendørs, som skal vises direkte av Lister24, skytes i gang i starten av februar.

- RUBEN DUVOLD ruben.duvold@lister24.no

Blant de lokale utøverne som stiller til start er Steinar Skoland, May Elin Frøyland og Reidun Oline Foss Nilsen (16) fra Lyngdal skytterlag.

Steinar Skoland og May Elin Frøyland har vaert med på landsskytt­erstevnet flere ganger før, men håper på å klare å spisse inn formen til stevnet som starter i februar.

– Jeg håper å gjøre det bedre enn i fjor. Da hadde jeg 244 poeng, og var bare to poeng fra finaleplas­sen. Derfor vil jeg gjøre det bedre i år og få en finaleplas­s, men da må man så klart ha dagen, flaks og god form, så det skal mye til, forteller Skoland. Og legger til:

– Formen nå er helt ok. Jeg har ikke fått trent så mye i det siste, fordi jeg har vaert litt syk. Det går ut over konsentras­jon, og kan gjøre det litt vanskelige­re, men jeg er frisk igjen nå heldigvis, og håper det skal gå fint.

Kan nå høyt

Den store forskjelle­n fra utendørs landsskytt­erstevne på sommeren, er at det innendørs blir skutt med 22 kaliber kuler, og avstand fra standplass til blink er 15 meter. Mens ute er avstanden mye større, og kulene mye kraftigere.

May Elin Frøyland har flere gode resultater bak seg som skytter, og sier at hvis hun treffer toppnivået, så kan det nå høyt.

– Det svinger litt i resultaten­e, så det kan gå begge veier. Jeg prøver å tenke minst mulig på resultaten­e på forhånd. Det er vanskelig å tenke at jeg håper jeg skal bli topp ditt eller datt. Alt kommer helt an på formen til både meg og andre skyttere, utdyper hun.

– Forhåpning­ene er vaere godt fokusert og gjøre 25 gode skudd. Jeg håper å vaere fornøyd med egen skyting, og hvis jeg skyter opp mot mitt potensiale så kan det nå høyt, legger Frøyland til.

Med i juniorklas­sen

Reidun Oline Foss Nilsen (16) har aldri vaert med på landsskytt­erstevnet innendørs tidligere, men imponerte blant annet stort da hun tok førsteplas­sen i kretsmeste­rskapet for junior innendørs foregående helg, med en poengsum på 349 av 350 mulige.

Hun skal også få muligheten til å skyte i juniorklas­sen som gjelder for alle på 15 og 16 år. Hun gleder seg til muligheten i starten

❞ Hvis jeg skyter opp mot mitt potensiale så kan det nå høyt May Elin Frøyland

av februar, og kjenner på spenningen noen uker i forkant.

– Jeg gleder meg veldig mye egentlig. Det blir veldig spennende å delta i et så stort stevne. Jeg har tidligere vaert på landsskytt­erstevne utendørs blant annet, men aldri dette, forteller Foss Nilsen.

– Det blir veldig gøy å treffe alle skytterne på en plass. Det føles på en måte enda litt større når man må kjøre et stykke for å delta i tillegg.

Kult med direktesen­ding

Landsskytt­erstevnet innendørs 2024 blir mulig å se direkte på Lister24 sine nettsider fra 1. til 4. februar.

Lyngdal skytterlag synes det er bra at sendingen blir vist ut til lokalbefol­kningen, men at de ikke kjenner noe ekstra på presset av den grunn.

– Jeg synes det er bra at skytterspo­rten får litt mer av den oppmerksom­heten den fortjener. Det er en mye vanskelige­re sport enn mange tror, påpeker Reidun Oline Foss Nilsen.

– Det er ikke noe stressmome­nt at de som kjenner oss i Lyngdal kan følge med, fordi det er vanlig at det blir sendt live, det er egentlig bare litt kult at også folk i Lyngdal kan se på, synes jeg, legger May Elin Frøyland til.

– Heldigvis får vi ikke det kameraet i ansiktet som vi gjør når vi skyter landsskytt­erstevnet ute, så det er egentlig ikke i veien for oss, eller noe vi tenker på, avslutter Steinar Skoland.

 ?? FOTO: RUBEN DUVOLD ?? Lyngdal skytterlag vil vaere represente­rt med (f.v.) Reidun Oline Foss Nilsen, May Elin Frøyland og Steinar Skoland under årets Landsskytt­erstevne som blir sendt direkte på Lister24
FOTO: RUBEN DUVOLD Lyngdal skytterlag vil vaere represente­rt med (f.v.) Reidun Oline Foss Nilsen, May Elin Frøyland og Steinar Skoland under årets Landsskytt­erstevne som blir sendt direkte på Lister24

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway