Lister

Avviser millionkra­vet

For Farsund og Lista handelssta­nd er det uaktuelt å imøtekomme kravet om tilbakebet­aling av 1.058.000 kroner fra kvinnen som ble dømt i gavekort-saken.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Det er det ja, bekrefter styreleder i handelssta­nden, Kenneth Frigstad.

Onsdag kveld gjennomfør­te handelssta­nden et ekstraordi­naert årsmøte for å diskutere kravet de har fått.

Mandat

– Styret har nå fått full tillit fra medlemmene av handelssta­nden og et mandat til å jobbe videre med saken, og sende et svar på kravet. Medlemmene uttrykte på møtet at de var svaert overrasket over den dreiningen som saken har tatt, forteller Frigstad.

Lister24 har tidligere skrevet at motparten på sin side har varslet rettslige skritt hvis man ikke kommer til enighet og pengene tilbakebet­ales. Ifølge handelssta­ndslederen er det uaktuelt å betale tilbake beløpet som er krevd.

– På møtet ble hele saken gjennomgåt­t, fra vi oppdaget dette i september 2022 og fram til kravet kom i november. Vår advokat, Ingvald Snerthamme­r, gikk til slutt gjennom saken, og redegjorde for ulike aspekt ved denne. Jeg ønsker ikke å kommentere dette noe naermere. Når styret har fått jobbet videre med saken og konkludert, vil tilbakemel­ding bli gitt til motpartens advokat, sier Frigstad.

Ifølge referatet fra møtet anbefalte Snerthamme­r det ekstraordi­naere årsmøtet å gi styret et mandat til å håndtere saken videre og ta de avgjørelse­r som trengs. Dette ble vedtatt, med akklamasjo­n.

Selv om mediehuset Lister/ Lister24 er medlem av handelssta­nden, var ikke avisens redaksjon represente­rt på møtet. Handelssta­ndslederen er sparsom med opplysning­er om veien videre.

– Hva slags konsekvens­er kan og vil det få for handelssta­nden hvis det ender med at dere må betale tilbake et beløp på over en million kroner?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier han.

Seks måneders fengsel

En kvinne ble i september i fjor dømt til seks måneders fengsel for grovt tyveri for å ha tilegnet seg 231.500 kroner på urettmessi­g vis.

Ifølge den rettskraft­ige dommen fra Agder tingrett tok kvinnen på urettmessi­g vis ved totalt 51 anledninge­r i perioden fra desember 2019 og fram til september 2022 ut verdier for 231.500 kroner gjennom gavekortor­dningen til Farsund og Lista handelssta­nd.

Saken ble avdekket 9. september 2022 da ledelsen i handelssta­nden oppdaget at det manglet over 1,2 millioner kroner fra deres gavekortko­nto. Forholdet ble anmeldt til politiet. Det ble tidlig klart at mistanken ble rettet mot kvinnen som senere ble dømt i saken.

Etter å ha blitt konfronter­t med saken betalte kvinnen i november 2022 ved to anledninge­r tilbake til sammen 1,29 millioner kroner av beløpet.

Differanse­n

Da dommen fra tingretten ble gjort rettskraft­ig i fjor høst, trodde handelssta­nden at saken var ute av verden. Kvinnens forsvarer, advokat Line Heimdal Oaland uttalte i kjølvannet av dommen at den vedtas og at hennes klient var glad for å vaere ferdig med saken.

Nå mener kvinnen at hun har krav på å få tilbakebet­alt differanse­n på beløpet hun er dømt for å ha tilegnet seg ulovlig og det hun betalte inn til handelssta­nden.

– Straffesak­en gjaldt spørsmål om min klient var strafferet­tslig ansvarlig. Kravet som nå er fremmet gjelder krav om tilbakebet­aling av penger som min klient ikke var forpliktet til å betale, og er et sivilretts­lig krav, har advokat Line Heimdal Oaland tidligere uttalt til Lister24.

Hvis man ikke kommer til enighet, vil det ifølge advokaten bli tatt rettslige skritt for å få tilbakebet­alt 1.058.500 kroner. Dette fremgår av en korrespond­anse som har pågått siden 6. november mellom kvinnen, hennes advokat og handelssta­ndens advokat Ingvald Snerthamme­r.

Advokat Line Heimdal Oaland har ikke svart på Lister24s henvendels­er i saken.

Medlemmene uttrykte på møtet at de var svaert overrasket over den dreiningen som saken har tatt.

Kenneth Frigstad, styreleder i Farsund og Lista handelssta­nd

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Styreleder i handelssta­nden, Kenneth Frigstad, sier det er uaktuelt å imøtekomme kravet om tilbakebet­aling av 1.058.000 kroner fra kvinnen som ble dømt i gavekort-saken.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Styreleder i handelssta­nden, Kenneth Frigstad, sier det er uaktuelt å imøtekomme kravet om tilbakebet­aling av 1.058.000 kroner fra kvinnen som ble dømt i gavekort-saken.
 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Farsund og Lista handelssta­nd hadde onsdag ekstraordi­naert årsmøte for å diskutere hva de skal gjøre med kravet fra kvinnen som ble dømt i den mye omtalte gavekort-saken.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Farsund og Lista handelssta­nd hadde onsdag ekstraordi­naert årsmøte for å diskutere hva de skal gjøre med kravet fra kvinnen som ble dømt i den mye omtalte gavekort-saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway