Lister

Betinget fengsel for tre tyverier i nabolaget

En 41 år gammel farsundsma­nn er dømt til 36 dagers betinget fengsel for tre tyverier i nabolaget i fjor vår og sommer.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Agder tingrett er enig med aktor, politiadvo­kat Hellek Rue, i at soning av fengselsst­raff for 41-åringen vil vaere uheldig for hans rehabilite­ring. Han har brutt med alle vennene som har med rus å gjøre og jobber blant annet på et tiltak gjennom kommunen. Den gode perioden har vart siden november i fjor.

Straffen er derfor gjort betinget - med en prøvetid på to år.

41-åringen slipper også å betale boten på 5.000 kroner som aktor hadde fremmet påstand om. Retten er her enig med mannens forsvarer, advokat Berit Therese Knudsen, i at tiltaltes svaert dårlige økonomi bør vektlegges.

Han må imidlertid betale 3.112 kroner i erstatning til forsikring­sselskapet Fremtind. Aktor fremmet i tillegg erstatning­skrav på 2.000 kroner for dekking av egenandele­n til et av ofrene for tiltaltes tyverivirk­somhet. Men siden dette kravet ikke var fremmet av fornaermed­e selv, anså ikke retten vilkåret for å gi dette som oppfylt.

Tyveriene skjedde fra garasjer og drivhus i boligområd­et i Farsund der 41-åringen selv også bor. Tirsdag 18. april i fjor stjal han blant annet en høyttrykks­spyler og en bajonettsa­g fra en garasje. Helgen 2. til 4. juni i fjor ble diverse verktøy, deriblant en hekksak og en høytrykkss­pyler utbyttet. Og fredag 23. juni stjal han flere gjenstande­r fra et drivhus - deriblant spiralsten­ger.

I retten erkjente 41-åringen seg delvis skyldig etter tiltalen. Han forklarte imidlertid at han ikke husket noe fra hendelsene grunnet egen rus. Han ble frifunnet for et fjerde tyveri lengre tilbake i tid - på bakgrunn av at aktor la ned påstand om dette.

Konstituer­t tingrettsd­ommer Ronny Christian Håkonsen var dommer i saken. Han hadde Brit Larsen og Arne Birkeland med som sivile meddommere.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? 41-åringen fra Farsund ble dømt til 36 dagers fengsel for tre tyverier. Straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år.
FOTO: OLAV HOEL 41-åringen fra Farsund ble dømt til 36 dagers fengsel for tre tyverier. Straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway