Lister

- Lyst til å gjøre noe annet

Etter 35 år i familien Skårdals eie, ønsker Kenneth Skårdal å selge Lyngdal bokhandel til noen som kan føre bokhandele­n inn i en ny tidsalder.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Dette er en institusjo­n. Inger Torgersen startet Lyngdal Bokhandel i 1936 i det som da het Torgerseng­ården. Møskeland kjøpte deretter bokhandele­n og etablerte den i de gamle lokalene til Lyngdal sparebank. I 1989 kjøpte foreldrene mine bokhandele­n, før jeg overtok driften for 12 år siden. Jeg er blitt 58 år gammel og har lyst til å gjøre noe annet, sier Skårdal.

Lagt ut for salg

Tidligere denne uken la Skårdal sammen med Lyngdal By ut en melding på sosiale medier, der 58-åringen signaliser­er at han ønsker å selge den tradisjons­rike bokhandele­n midt i Lyngdal sentrum.

I tillegg til bøker, har butikken leketøyavd­eling, egen avdeling med ransler og kofferter i tillegg til suvenirer.

– Det å drive butikk i dag er ikke en ni til fire jobb. Det er mange lange dager, kvelder og helger som går med for å få en slik virksomhet til å gå rundt. Videre er det konkurrans­e innen bokhandel-markedet, både her i sentrum, men også fra andre steder. Jeg har kommet opp i en alder som tilsier at dersom jeg vil gjøre noe annet, er dette tiden for å gjøre det. Derfor har jeg bestemt meg for å legge virksomhet­en ut for salg. Fram til nye eiere er på plass, vil jeg vaere her, sier Skårdal.

Veien videre

Kenneth Skårdal har drevet Lyngdal Bokhandel AS siden 2012 da han overtok etter sine foreldre.

Selskapet hadde i 2022 en omsetning på 2,4 millioner kroner, som gav et negativt årsresulta­t på 145.000 kroner. Regnskapet for 2023 er foreløpig ikke klart. Selskapet har i dag tre ansatte. – Hva er det du ønsker å drive med når du får solgt bokhandele­n?

– Det har jeg ikke helt klart for meg. Det kan bli noe med biler. Nei, jeg vet ikke. Jeg har i mange år jobbet dobbelt, etter som jeg for inntil to år siden også var i brannvesen­et her i Lyngdal. De siste par årene har jeg jobbet deltid ved en barneverns­institusjo­n i Mandal. Jeg øn- sker at andre skal overta og føre videre denne institusjo­nen. Det er 90 år siden Lyngdal bokhandel ble etablert, og det juridiske navet vil følge med dem som vil kjøpe og overta virksomhet­en. Jeg har allerede blitt kontaktet av personer som er interesser­t i å overta, sier Skårdal.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Etter å ha vaert i familiens eie i over 35 år, ønsker Kenneth Skårdal at andre skal overta Lyngdal bokhandel.
FOTO: TORREY ENOKSEN Etter å ha vaert i familiens eie i over 35 år, ønsker Kenneth Skårdal at andre skal overta Lyngdal bokhandel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway