Lister

Skal bygge 30 leilighete­r

Nylig startet rivingen av bygget hvor havnevesen­et i Farsund tidligere holdt til på Farøy.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Det er Farsund kommune og ikke oss som står for rivingen av byggene på eiendommen. Alt er derimot i tråd med vår avtale med kommunen, så dette er et planlagt arbeid i henhold til planlagt fremdrift. Vi er derfor godt fornøyd med at arbeidet er igangsatt, sier Hans Petter Hagen, som er daglig leder i Farøy Brygge AS.

Han forteller at når rivingen er ferdig, så er planen at de i løpet av 2024 skal rive den eldste betongkaie­n, grave/sprenge ut for den sørlige delen av tomten samt fylle på med steinmasse­r i sjøen utenfor deler av eiendommen, alt i henhold til regulering­splanen. Når dette har fått satt seg, er tomten byggeklar.

– Når vi setter i gang den videre utbygginge­n er ikke endelig bestemt. Det er muligens ikke det beste markedet å selge leilighete­r i nå, så markedet må nesten få lov til å vaere med og bestemme litt for oss. Men i løpet av 2025 tenker jeg vi i hvert fall er i gang med byggingen, og så vil kanskje prosjektet kunne stå ferdig i løpet av våren eller sommeren 2027. Det er i hvert fall en fremdrifts­plan vi kan tro på, sier Hagen.

God interesse

Planen er ifølge Hagen å bygge 30 leilighete­r, og han opplyser at det allerede har vaert stor interesse for disse.

– Vi har en ganske lang liste over folk som har henvendt seg til oss og sagt at de ønsker å kjøpe leilighet. Når disse først blir lagt ut for salg, regner vi med at at interessen for dette flotte prosjektet kommer til å vaere stor, sier Hagen.

Prosjektle­der Ole-andre Tollisen i Farsund kommune opplyser at rivingen startet like over nyttår, og skal etter planen vaere ferdig rundt 1. mars.

– En del av avtalen som ble gjort da de kjøpte eiendommen var at kommunen skulle besørge rivingen av byggene, og det er det vi nå holder på med. Når rivingen er over overtar de prosjektet videre, sier Tollisen til Lister.

– Litt omfattende

Etter en anbudspros­ess ble firmaet NRC valgt til å ha hovedentre­prisen på rivingen, og ifølge prosjektle­deren er dette et helt vanlig rivingsopp­drag.

– All riving er litt omfattende med miljøsaner­ing, riving og sortering av avfallet. Ellers er dette et helt vanlig rivingsopp­drag, og NRC er et stort og profesjone­lt firma som bare driver med dette, sier Tollisen.

– Hvor mye vil denne rivingen koste kommunen?

– Nå har jeg ikke tallene foran meg, men det blir fort en plass mellom 2,5 og 3 millioner kroner totalt sett, tenker jeg. Rivingspro­sjektet bestod jo av tre bygg, men det tidligere Marin Elektro-bygget er allerede revet slik at det nå gjenstår å rive det tidligere havnekonto­ret og der hvor Fiskelaget tidligere holdt til i enden av bygningsre­kken, sier Tollisen.

Arbeidsomr­ådet på brygga på Farøy er naturlig nok sperret av av sikkerhets­messige årsaker. I tillegg skal det også vaere gjort en del tiltak for å oppretthol­de trafikken i Farøyveien, som er på baksiden av byggene som rives.

– Dette er gjort for etablering av sikring og slike ting. Før jul fikk derfor naboene et infoskriv hvor det skal stå greit forklart om prosjektet og prosessen i forhold til sperringen av rivingsomr­ådet, sier Tollisen

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Rivingen av det tidligere havnekonto­ret på Farøy er i gang.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Rivingen av det tidligere havnekonto­ret på Farøy er i gang.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Ole Andre Tollisen, prosjektle­der Farsund kommune.
FOTO: OLAV HOEL Ole Andre Tollisen, prosjektle­der Farsund kommune.
 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Hans Petter Hagen tror de er i gang med byggingen i løpet av 2025.
FOTO: CECILIE NILSEN Hans Petter Hagen tror de er i gang med byggingen i løpet av 2025.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway