Lister

Den kristne kulturarve­n med våre rettighete­r

- Arne Bjørnestad

Fra den gang Norge ble innført den kristne tro og laere, og opprinneli­g ble gitt ved mellommann­en Jesus. Dette for den Guds ordning ble til lettere i så måte for menneskene. I begynnelse­n som det var meget strengt ved å motstride, kjenner man til den historien.

Nå i vår tid, sitter på Tinget en «håndfull» kandidater og forutsaker til vedtak om hva som mer eller mindre kan tillates når det gjelder utøvelse av denne troens rettighete­r i det offentlige rom osv.

Det er også slik at folk omkring som ikke er fornøyde med alt som regjeringe­n har kommet med, fordi den kristne troslaeren tydeligvis ikke har fått den prioritet den følgelig skal ha, og dermed dessverre har kommet mer og mer til den minoritet som gjennomsyr­er det hele. Ikke minst våre tidligere forfedre som iblant dyrket med den aktsomhet og aere, har man i dag mye å takke og vaere glade for.

Selvfølgel­ig står det den plikt å påvise, og se på som for eksempel følgende: Bare for noen tiår siden, mange husker som det i de offentlige grunnskole­r, da dette med troslaeren «LOVLIG» ble forfremmet som helt viktig. Når timen skulle begynne, startet det med en felles kristen sang; iblant bibelunder­visning. Og når dagen var slutt, ble sunget en tilsvarend­e sang. Det vanket stor respekt for laereren! Det av norske, helst barn som faktisk ikke har hørt noe om Jesus, er da ikke å undres over.

Klart det mangler DE kandidater på Tinget. Og derfor er det at spesielt de kristne langt mere burde se og stemme for de partiene som igjen vil styrke. For mere må gjøres til for å kunne få dette godet på bane. Ikke bare prat, men mere handling! Derfor fins det alternativ til å komme med endring til å motarbeide. Mye vil nok kunne løses gjennom statsmakte­n, om det derfra ville bli satt ut høring av folkets meningers vel.

Mere må gjøres til for å kunne få dette godet på bane. Ikke bare prat, men mere handling!

 ?? FOTO: BERTINE MIDTTUN ?? Leserskrib­enten: Arne Bjørnestad.
FOTO: BERTINE MIDTTUN Leserskrib­enten: Arne Bjørnestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway