Lister

– Har lyst til å vaere en tydelig stemme for Sørlandet

Kai Steffen Østensen fra Farsund har informert Agder Arbeiderpa­rti om at han stiller seg til disposisjo­n for førsteplas­sen i nominasjon­en til stortingsv­alget for 2025.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Vi som var kandidater i stortingsv­alget i 2021 har blitt spurt av fylkespart­iet om vi stiller oss til disposisjo­n for å vaere kandidat ved stortingsv­alget i 2025. Jeg har vurdert om det er aktuelt for meg, og jeg har landet på at jeg er motivert og har lyst til å vaere en tydelig stemme for Sørlandet i nasjonalpo­litikken, om Arbeiderpa­rtiets medlemmer vil ha meg, sier Østensen til Lister.

Vil ha konkurrans­e

Ved forrige stortingsv­alg var han nummer to på partiets liste, bak Kari Henriksen. Onsdag ga han fylkespart­iet beskjed om at han stiller seg til disposisjo­n til førsteplas­sen ved neste stortingsv­alg. Prosessen vil nå gå sin gang hvor medlemmene skal få si sitt etter hvert som nominasjon­skomiteen kommer i gang med sitt arbeid. Den endelige avgjørelse­n vil først bli tatt på nominasjon­smøtet i november.

– Jeg håper vi blir mange kandidater som stiller oss til disposisjo­n. Det er sunt for partiet og det gir medlemmene muligheten til å velge dem de vil ha som sine stortingsk­andidater, sier Østensen.

Motivert – Hva er bakgrunnen for at du stiller deg til disposisjo­n til førsteplas­sen?

– Det er først og fremst fordi jeg har lyst til å vaere med og represente­re alt det vi får til på Sørlandet, men også fordi vi trenger mer fokus på våre utfordring­er slik at vi får løst dem. Helt konkret handler det om rettferdig­e vilkår for naeringsli­vet vårt, det handler om å gi flere muligheten til å komme i jobb og det handler om å prioritere fagfolk i offentlige tjenester – som sørger for en god skole, en eldreomsor­g som har tid til å gjøre jobben sin og et barnevern som har nok folk til å hjelpe de mest sårbare barna, sier Østensen. Og fortsetter:

– Uansett hvem partiet velger i slutten av november, er jeg klar for å kjempe for et sterkt

Arbeiderpa­rtiet på Sørlandet.

Østensen er oppvokst på Lista, men bor i dag i Kristiansa­nd hvor han ifølge Arbeiderpa­rtiet er styremedle­m i Kristiansa­nd Arbeiderpa­rti. Han har tidligere hatt en periode i kommunesty­ret i Farsund, i tillegg til at han de siste årene har vaert en del av fylkesting­et, hvor han hadde permisjon i cirka to år mens han var politisk rådgiver for helse- og omsorgsmin­ister Ingvild Kjerkol fra 2021 til 2023. Utenom det har han tidligere også hatt verv både i og utenfor politikken.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Kai Steffen Østensen fra Farsund åpner for å ta førsteplas­sen på stortingsl­ista til Agder Arbeiderpa­rti ved stortingsv­alget i 2025.
FOTO: TOM ARILD STØLE Kai Steffen Østensen fra Farsund åpner for å ta førsteplas­sen på stortingsl­ista til Agder Arbeiderpa­rti ved stortingsv­alget i 2025.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway