Lister

Tidligere biskop til Kirketorge­t

Tidligere biskop Per Arne Dahl er foredragsh­older på en temakveld på Kirketorge­t i Farsund førstkomme­nde tirsdag, 6. februar.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Den tidligere biskopen, stortingsp­resten, ukentlige spaltisten i Aftenposte­n og sjelesørge­ren fra Modum Bad er kjent som en glimrende forkynner og formidler.

– Klimakrise, pandemi, krig og dyrtid. For mange har de siste årene vaert krevende, og er det noe vi trenger, kanskje mer enn noen gang, er det håp. Tema for kvelden blir derfor det samme som tittelen på hans siste bok, «Håpets kraft», sier sogneprest i Farsund menighet, Henning Huseby Jansen.

Ifølge arrangøren vil Per Arne Dahl dele fra sin rikholdige erfaring, kunnskap og klokskap, og gi håp til alle som trenger styrke og trøst når det røyner på.

Men hva kan gi håp? Per Arne Dahl sier det selv på denne måten:

– Når det butter imot her i livet, trenger vi hjelp til å holde ut, og til å holde av hverandre. Vi trenger mer trygghet når vi er redde, og vi trenger noe å holde oss i når vi mister grepet.

I tillegg til Per Arne Dahl, vil også Marianne Lundegaard, som jobber i Farsund kommune i Enhet for psykisk helse, bidra med sang.

– Vi gleder oss til denne kvelden, og er trygg på at vi vil få med oss mye hjem igjen for videre refleksjon, sier Huseby Jansen.

Han kan som vanlig også lokke med en enkel kveldsmat. Og det blir mulighet for å stille spørsmål.

Arrangemen­tet har gratis inngang, men det blir samlet inn kollekt til dekning av utgifter. I tillegg vil det bli mulig å sikre seg et eksemplar av Dahls bok «Håpets kraft». Åshild Vere Jacobsen fra Kulturbokh­andelen Norli Farsund vil vaere på plass og ha med nok eksemplare­r av denne boken, ifølge sogneprest­en.

 ?? FOTO: INGE MØRLAND ?? Per Arne Dahl holder foredrag ut fra sin siste bok, «Håpets kraft», på temakvelde­n på Kirketorge­t i Farsund tirsdag 6. februar.
FOTO: INGE MØRLAND Per Arne Dahl holder foredrag ut fra sin siste bok, «Håpets kraft», på temakvelde­n på Kirketorge­t i Farsund tirsdag 6. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway