Lister

Klare for nasjonalt stevne

Øvre Eiken skytterlag har sendt fire deltakere til Landsskytt­erstevnet som går av stabelen innendørs i Stjørdal denne helgen.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no

De lokale utøverne som stiller fra Øvre Eiken er Audun Rossevatn, Siv Tone Rossevatn Forgard, Marianne Rossevatn og Kristian Aasbø fra Eiken Skytterlag.

Marianne Rossevatn var for øvrig ordførerka­ndidat for Senterpart­iet ved kommune - og fylkesvalg­et i 2023. Nå er både studier og politikk lagt til sides når hun, sammen med laget sitt, vender snuten mot Stjørdal.

Nasjonalt stevne

Selv skal de ikke skyte før lørdag morgen, og reiste derfor fredag ettermidda­g. Rossevatn forklarer at dette stevnet er det eneste hvor det også vil vaere publikum til stede.

Dersom man ikke rekker å ta turen til Stjørdal selv, vil Lister24 sende direkte fra stevnet.

– Det er jo et nasjonalt stevne der det kommer skyttere fra folk i hele landet som konkurrere­r mot hverandre. Det som er litt spesielt er at nå skyter alle samtidig. På tvers av alle klasser ligger alle ved siden av hverandre og skyter 50 skudd av gangen. Så skyter vi det vi kaller «innledning» som er de første 25 skuddene, der en kvalifiser­er seg til en finale som er på søndagen, forteller Marianne Rossevatn.

Klasser – Kan du forklare «klassesyst­emet?»

– For ungdommene er klassene basert på alder. I seniorklas­sene er det delt opp etter poeng. Da har man klasse én som bare skyter liggende, klasse to skyter både liggende og knestående, klasse tre til fem skyter både liggende, knestående og stående. Da blir klasse tre den «dårligste», og så er klasse fire den mellomste og klasse fem er den beste. Det er ofte dem man ser i kongelag og finale. Så har man veterankla­sser også, forklarer hun.

Skytterlag­et fra Eiken er spredt fra klasse én til klasse fire. Siv Tone Rossevatn Forgard er i klasse fem.

– Den største forskjelle­n innendørs og utendørs er at man skyter med et finere kaliber. Innendørs skyter vi på 15 meter, og det er bare en øvelse. Utendørs skyter vi på 100 - og 200 meter, samt feltskytin­g, sier Rossevatn.

Kongelig besøk

Laget er klart for konkurrans­e og forteller at de gleder seg veldig til 2.500 skyttere fra hele Norge samles. Skytterlag­et synes det er bra at sporten blir vist frem både for publikum, men også på nett.

Etter planen skal også Hans Majestet Kongen vaere til stede under finaledage­n på søndag. Dessverre kunne Det Norske Kongehus informere onsdag om at han er sykemeldt til fredag.

– Planen er at jeg skal håndhilse og spise middag med han, forteller Audun Rossevatn i bakgrunnen.

 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Øvre Eiken skytterlag gjør seg klar til Landsskytt­erstevnet 1-4 februar. Fra venstre: Kristian Aasbø (liggende), Marianne Rossevatn og Siv Tone Rossevatn Forgard.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Øvre Eiken skytterlag gjør seg klar til Landsskytt­erstevnet 1-4 februar. Fra venstre: Kristian Aasbø (liggende), Marianne Rossevatn og Siv Tone Rossevatn Forgard.
 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Kjaeresten til Marianne Rossevatn, Kristian Aasbø, stiller også på standplass fra Eiken Skytterlag.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Kjaeresten til Marianne Rossevatn, Kristian Aasbø, stiller også på standplass fra Eiken Skytterlag.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND / FAEDRELAND­SVENNEN ?? Marianne Rossevatn er klar for LS.
FOTO: KJARTAN BJELLAND / FAEDRELAND­SVENNEN Marianne Rossevatn er klar for LS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway