Lister

Trenerduoe­n gjør comeback

Ronny Fredriksen og Anders Birkeland er tilbake som trenere for Lyngdals damelag, bare ett år etter at de ga seg som trenere for det samme laget.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Dette slo vel kanskje ned som «ei bombe», og jeg er vel like overrasket som alle andre over at det blir en ny periode som dametrener i Lyngdal IL. Men når først valget var tatt så steg motivasjon­en enda noen hakk, og med den trener/ledergrupp­en vi har greid å sette sammen så ser jeg virkelig frem til atter en ny sesong! sier Fredriksen til Lister.

– Hva er bakgrunnen for at dere nå gjør comeback?

– Jeg har jo selvfølgel­ig fulgt med fra sidelinjen, og når behovet for et støtteappa­rat var så sterkt som i disse dager så ble vi enige om å innlede en uforplikte­nde dialog med klubben for å se på om det i det hele tatt ville vaere mulig å følge dette opp. En annen faktor som måtte vaere tilstede var jo selvfølgel­ig at det teamet som i dag er presentert alle var motiverte, og når alle elementene etter hvert falt på plass så gjorde det valget lettere! sier Fredriksen.

– Et sterkt team

I trenerteam­et får Fredriksen med seg Anders Birkeland, som var med også sist han trente damelaget, samt Iselin Johansen, Morten Frøitland og Synnøve Tomren.

– Det er et sterkt team! ! Å få med Anders i teamet var et ultimatum for min del. Vi kjenner hverandre som hånd i hanske, og utfyller hverandre på en utrolig fin måte på feltet. Han er en dyktig fagmann som jeg kan ha mange gode diskusjone­r med, og er utrolig flink med unge spillere som vi skal håndtere denne sesongen.

– Iselin går fra å vaere en av mine elever til å bli innlemmet i trenerteam­et, noe jeg gleder meg veldig til. For en mer fotballsma­rt dame skal du lete lenge etter! Hun er oppvokst med vår måte å tenke fotball på, og i samtaler så kommer det helt klart frem at hun har tatt arven videre. Å se henne vokse i trener rollen er noe jeg gleder meg til, sier Fredriksen.

Morten Frøitland har ifølge Fredriksen vaert med den «alle år» og skal ha full kontroll på alt av utstyr, og blant annet hvilke øvelser de skal kjøre.

– Han er en viktig brikke for at hjulet skal rulle rundt! Da jeg skulle lufte for Morten om han var klar for en ny sesong så svarte han ja før jeg greide å fullføre setningen, og det sier litt om hvem denne mannen er. Synnøve Tomren har jeg kjent i mange år, men har aldri jobbet sammen med henne. Man trenger derimot ikke å vaere professor for å se at hun brenner for dugnadsarb­eidet da hun til alle døgnets tider er å finne på stadion. Hun blir en saerdeles viktig faktor i gruppen da hun kjenner disse unge jentene godt, og vil garantert vaere en trygghetsf­aktor som vi alle trenger når vi nå setter i gang, sier Fredriksen.

– En formidabel jobb

I september ble damelaget utesteng fra 3. divisjon etter at de ved to anledninge­r på en sesong ikke klarte å stille lag. På spørsmål om bakgrunnen for hvorfor han gjør comeback etter bare et år, trekker han frem Iselin Johansen, som han beskriver som en primus motor og en utrolig viktig faktor i sitt arbeid for å «redde» damelagsfo­tballen i Lyngdal IL.

– Hun har gjort en formidabel jobb, og sammen med våre trenere på J16/17 har de holdt liv i en ung treningsvi­llig gruppe. Når Iselin begynte å lufte

ideen om atter et comeback var jo temaet spillersta­ll det første som kom på bordet. Igjen så viser våre aldersbest­emte trenere seg fra sin aller beste side, og de sender opp over 20 jenter fra J17 som vil kunne spille damefotbal­l kommende sesong! Det som derimot vippet både meg, Anders og Morten fra nei til ja var et besøk på stadion. Vi tenkte det kunne vaere lure å overvaere en økt med jentene, og den iveren og entusiasme­n vi så overrasket oss på en positiv måte! sier Fredriksen.

Nå håper han å vøre med og utvikle de unge spillerne videre. Etter å ha holdt på en måneds tid forteller han at de har vaert over

20 spillere på hver økt.

– Nå skal vi se om vi kan spe på med litt mer rutine som kan baere ansvaret utpå banen når alvoret starter. Jeg må si det er utrolig moro å ha fått med Benedikte Kvavik Hananger som jeg trente for «100 år siden». Hun vil bidra til stabilitet og trygghet med sin fantastisk­e teknikk, smartness og vinnerskal­le! Vi har flere spennende jenter i tankene, men tør ikke å gå ut med navn før vi har hatt en god dialog med disse jentene, sier Fredriksen.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Anders Birkeland (t.v) og Ronny Fredriksen har gjort comeback som trenere for Lyngdals damelag.
FOTO: OLAV HOEL Anders Birkeland (t.v) og Ronny Fredriksen har gjort comeback som trenere for Lyngdals damelag.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Iselin Johansen var også med i teamet da Jan Ove Pedersen ledet laget forrige sesong.
FOTO: TOM ARILD STØLE Iselin Johansen var også med i teamet da Jan Ove Pedersen ledet laget forrige sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway