Lister

Vil ha deg med ut på tur

Søndag er det bare å ta på seg gode sko og uteklaer og komme seg ut. Den nasjonale Kom deg ut-dagen har flere lokale arrangemen­t du kan velge blant.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Arrangør Den Norske Turistfore­ning (DNT) har erklaert Kom deg ut-dagen som Norges nasjonale turdag hver vinter og høst. Da arrangerer lokallagen­e turer med aktivitete­r over hele landet - også i Lister24 nedslagsfe­lt.

Vinterens turdag er kommende søndag.

– Denne dagen handler om å skape gode opplevelse­r i naermiljøe­t for familier og andre som har lyst til å vaere med på en fin utedag. Du får en smakebit av friluftsli­vet som forhåpentl­igvis gir mersmak! Her får deltakerne vaere med på et mangfold av aktivitete­r som spenner fra turer, klatring, leker og naturstier sommerstid, til aking, skileik og isfiske vinterstid, heter det fra DNT.

Lokalt er det Flekkefjor­d og Oplands Turistfore­ning (FOT) som står som arrangør. Foreningen har medlemmer i både Flekkefjor­d, Farsund, Lyngdal, Kvinesdal, Lund og Sirdal, og det legges opp til arrangemen­ter flere steder.

Lilly Marie Kongevold i FOT vektlegger at dette er en en dag der man også kan bli kjent med andre, både nye og gamle turglade i alle aldre.

– For de små er det også en anledning til å bli kjent med verdens største lekeland – naturen i det fri – og alle muligheten­e man har for så vel lek som opplevelse­r i naturens omgivelser, ivrer hun.

– Vi håper jo at mange nye vil bli medlemmer i FOT. I fjor passerte vi for første gang 1.000 medlemmer – men vi har plass til mange flere. Uansett, så er alle velkomne, sier hun om søndagens Kom deg ut-dag.

Så, hva er det som skjer lokalt denne dagen?

I Lyngdal inviteres det til å gå sherpastie­n opp til Sherpahytt­a på Vågefjelle­t. Her oppe er turlederne Harald S. Storaker og Aslak Eikeland klare. Det blir turquiz med premier, leker, rundløyper, gratis pølser for grilling og kaffe.

I Farsund legges årets arrangemen­t til Nordberg Fort på Lista, der Stine Huflåtten er turleder sammen med Ann Kristin Bjørnestad.

– Vi har planlagt kjekke aktivitete­r og pølser til barna, håper vi ses! heter det fra arrangøren­e i Farsund.

I Flekkefjor­d er det turleder Tom Nordstrøm som leder arrangemen­tet, som har oppmøteste­d på Grønnes.

På Hidra er oppmøteste­d speiderhyt­ta ved Urstadvann. Turleder er Gunnhild C. Åsly.

Begge steder lokkes det ifølge FOTS Facebook-side med turquiz med premier, leker, rundløyper, gratis pølser for grilling og kaffe.

 ?? FOTO: STINE HUFLÅTTEN ?? Mange samlet seg rundt bålpanna på Varbak under Kom deg ut-dagen i Farsund i fjor vinter. I år er Nordberg Fort stedet.
FOTO: STINE HUFLÅTTEN Mange samlet seg rundt bålpanna på Varbak under Kom deg ut-dagen i Farsund i fjor vinter. I år er Nordberg Fort stedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway