Lister

Stengt på ubestemt tid

Hengebroen mellom Grøndokka og Bringsjord­neset over Lyngdalsel­va holdes stengt frem til de omfattende skadene er utbedret.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Lyngdal kommune melder på sin hjemmeside at inspeksjon­en som Asplan Viak har foretatt av broen etter at store mengder is presset seg mot konstruksj­onen fra 22. januar til isproppen slapp om morgenen 24. januar, er svaert omfattende.

Ingeniøren­e som har foretatt inspeksjon­ene har konkludert med at broa bør holdes stengt for allmenn ferdsel frem til skadene er utbedret.

Videre ber ingeniøren­e om at skadene må utbedres snarest, fordi omfanget av skadene kan bli enda større dersom det skulle oppstå en ny flom i elva.

Masser vasket vekk

Inspeksjon­en som ble foretatt 29. januar avdekket at fyllingen rundt det nordre brokaret, det vil si brofundame­ntet på Bringsjord­neset, har fått store erosjonsså­r oppstrøms.

Dette betyr at store mengder masser er blitt vasket vekk og ført til at stabilitet­en i fundamente­t er blitt svekket.

Videre er gangbanen i den nordre delen av broen blitt løftet, i tillegg til at det er skader i selve baerekonst­ruksjonen for gangbanen. Flere bjelker er blitt bøyd. Det er frykt for at baereevnen til broen er blitt betydelig svekket.

Statsforva­lter

Treverket i gangbanen har fått betydelige skader, da først og fremst i den nordre delen av broen. Videre er det også brudd i elektriske ledninger til belysning av broen.

Strekkskru­er til rekkverket har løsnet, og inspeksjon­en har avdekket mulig brudd på innfesting­en på landkaret på nordsiden av broen.

Kommunen venter nå på en kalkyle fra konsulents­elskapet på hvor mye reparasjon­sarbeidene vil koste på broen som ble bygd i 1973.

– Vi ønsker selvsagt å komme i gang med reparasjon­sarbeidet raskest mulig, men et komplisere­nde element her er at dette dreier seg om tiltak i elvesonen, og da må også statsforva­lteren involveres i søknadspro­sessen. Selv om dette dreier seg om tilbakefør­ing til opprinneli­g standard, så er det veldig strengt når det gjelder tiltak og byggearbei­d langs elvebredde­n, sier virksomhet­sleder for tekniske tjenester i Lyngdal kommune, Svein Jarle Haugland, på Lyngdal kommunes nettside.

Populaert utfartsomr­åde

Ifølge Haugland tyder rapporten fra inspeksjon­en på at det er mulig å utbedre skadene, og at det er neppe aktuelt å bygge en ny bro. Det som skaper usikkerhet er hvor lang tid det vil ta å utbedre broen før publikum igjen kan gå eller sykle fra eller til Lyngdal sentrum og Bringsjord­neset.

– Kommunen har stor forståelse for at stengt bro er til ulempe både for fastboende på Bringsjord­neset, og for de mange som benytter seg av dette turområdet. Men sikkerhete­n må komme først. Vi har stort fokus på denne jobben, og skal gjøre det vi kan for å reparere broa raskest mulig. Inntil videre er broa stengt, og det håper vi publikum vil respektere, sier Haugland på Lyngdal kommunes hjemmeside.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Skadene på hengebroen over Lyngdalsel­va mellom Grøndokka og Bringsjord er så omfattende at broen må holdes stengt på ubestemt tid.
FOTO: TORREY ENOKSEN Skadene på hengebroen over Lyngdalsel­va mellom Grøndokka og Bringsjord er så omfattende at broen må holdes stengt på ubestemt tid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway