Lister

Tiltalt for vold, trusler og falsk alarmering

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

En 31 år gammel mann bosatt i Egersund er tiltalt for flere lovbrudd begått i Flekkefjor­d.

Det er førstestat­sadvokat Erik Erland Holmen som har tatt ut tiltalebes­lutningen mot 31-åringen. Straffesak­en mot ham er berammet i Agder tingretts lokaler i Farsund onsdag 10. april.

Ett av lovbrudden­e han er tiltalt for skjedde på legevakten ved sykehuset i Flekkefjor­d ved 04-tiden natt til tirsdag 5. april 2022. To politibetj­enter bisto da ambulansen på legevakten på grunn av tiltaltes helsetilst­and. Han hadde da fått vann til å spyle øynene sine etter å ha blitt sprayet med pepperspra­y av politiet. Ifølge tiltalen skal han da ha tatt vann i munnen og spyttet den ene politibetj­enten på haka. Han skal også ha uttalt at det var vedkommend­es skyld at han var pepret og at han skulle ta igjen for dette.

Ved halv fem-tiden natt til lørdag 16. april 2022 skal han ha ringt inn en falsk alarm til politiets operasjons­sentral flere ganger. I disse meldingene opplyste han blant annet at han var skutt og knivstukke­t og at en navngitt person var på stedet med kniv.

– Dette medførte at politiet fikk bevaepning på oppdraget og rykket ut til bopel, til tross for at det viste seg at meldingen til politiet var falsk, skriver førstestat­sadvokat Holmen i tiltalebes­lutningen.

Fredag 3. juni 2022 skal 31-åringen også ha gjort seg skyldig i en voldshende­lse. I tiltalen er det anført at han skal ha sparket en navngitt mann i skrittet og/ eller slått ham i ansiktet en eller flere ganger. Voldshende­lsen skal ha skjedd i Jernbaneve­ien i Flekkefjor­d.

Ved samme tidspunkt skal tiltalte også at uttalt til en annen mann at han skulle drepe ham.

Den Egersund-bosatte mannen er også tiltalt for plagsom opptreden og hensynsløs atferd. Grunnlaget for dette tiltalepun­ktet er en hendelse torsdag 31. mars 2022 da han banket og hamret på døren til et Flekkefjor­d-par og forsøkte å ta seg inn i boligen deres.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? En av hendelsene 31-åringen er tiltalt for skjedde på legevakten i Flekkefjor­d natt til tirsdag 5. april 2022.
FOTO: TOM ARILD STØLE En av hendelsene 31-åringen er tiltalt for skjedde på legevakten i Flekkefjor­d natt til tirsdag 5. april 2022.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway