Lister

Ankom Vixenfinal­en i palestinsk folkedrakt

– Norge må våge å gjøre mer.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

❞ Jeg er ikke skuffet. Det var en verdig vinner. Maria Abrahamsen

Ordene tilhører Vixen-finalist Maria Abrahamsen fra Farsund, som ankom influenser­nes store festkveld i Oslo fredag kveld iført en palestinsk folkedrakt.

Abrahamsen var en av fem finalister i kategorien «Helse» under den store Vixen-finalen, der årets norske influenser­e skulle kåres.

Klart budskap

Psykologen fra Farsund brukte anledninge­n til å komme med et klart budskap med sitt klesvalg.

– Denne vakre drakten fikk jeg i gave av min venn Marco Elsafadi, som kom til Norge som palestinsk flyktning i 1987. Jeg baerer den som et symbol på bønnen om fred. Norge må våge å gjøre mer, skrev Abrahamsen på sosiale medier før hun ankom Vixen-festen, for så å komme med en oppfordrin­g til sine følgere om å signere oppropet «Norsk våpen skal ikke brukes i Gaza».

Abrahamsen var nominert til Vixen-finalen for tredje gang. Hun har fortsatt til gode å gå til topps i kåringen. I år konkurrert­e hun med Camilla Lorentzen, Frida Marie Grande, Kaveh Rashidi og Wasim Zahid i «Helse»-kategorien. Det var legen Kaveh Rashidi som fikk prisen. Også han dro fram konflikten i Midtøsten i sin takketale.

- Stas

– Jeg er ikke skuffet. Det var en verdig vinner. Og jeg er glad for at han satte lys på et viktig tema i takketalen sin, og takknemlig for alle som bruker stemmen sin til å sette lys på noe viktig, sier Abrahamsen til Lister fredag kveld.

Hun var strålende fornøyd med å vaere nominert - igjen.

– Jeg er rørt over å ha fått vaere blant finalisten­e dette året, hvor jeg til og med har vaert i mammapermi­sjon. Det er skikkelig stas, legger hun til.

Det var ikke første gang Maria Abrahamsen ankom Vixen-finalen med et budskap. I fjor ankom hun den røde løperen gravid, med bar mage, med et indirekte stikk til regjeringe­ns kutt i fødetilbud gjennom sin nedleggels­e av den såkalte Abc-klinikken.

Lister-regionen var represente­rt med enda en finalist i Vixen Awards. Oppfinnere­n Erik Alfred Tesaker fra Flekkefjor­d var nominert i kategorien «Interiør, bolig og uterom».

Han konkurrert­e her med Julie Lorentzen, Mads Clemmetsen, Stine Ommedal Skoli og Victoria Dam. Flekkefjae­ringen nådde imidlertid ikke opp. Prisen gikk til Julie Lorentzen.

 ?? FOTO: JAVAD PARSA / NTB ?? Erik Alfred Tesaker fra Flekkefjor­d er Vixen-finalist i kategorien «Interiør, bolig og uterom». Han ankom i et kreativt antrekk.
FOTO: JAVAD PARSA / NTB Erik Alfred Tesaker fra Flekkefjor­d er Vixen-finalist i kategorien «Interiør, bolig og uterom». Han ankom i et kreativt antrekk.
 ?? FOTO: JAVAD PARSA / NTB ?? Søstrene Maren (til venstre) og Isabell Baxter fra Flekkefjor­d ankom Vixen-finalen sammen.
FOTO: JAVAD PARSA / NTB Søstrene Maren (til venstre) og Isabell Baxter fra Flekkefjor­d ankom Vixen-finalen sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway