Lister

Har kjøpt opp bokhandel

Ådne Fardal Klev har kjøpt Lyngdal bokhandel. I løpet av en måneds tid vil han flytte virksomhet­en til et bygg han eier i Kirkeveien.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Jeg er laeregutt her på bokhandele­n fram til 15. februar, fram til da er det Kenneth (Skårdal, red.anm.) som eier og styrer butikken. Ifølge avtalen overtar jeg bokhandele­n fra torsdag. Det blir veldig spennende, sier Ådne Fardal Klev.

Bytter hender

I 1936 opprettet Inger Torgersen Lyngdal Bokhandel i det som da het Torgerseng­ården. 88 år senere skjer det et nytt eierskifte av institusjo­nen midt i Lyngdal sentrum, når Fardal Klev overtar bokhandele­n etter at den har vaert Skårdal-familiens eie siden 1989.

For vel to uker siden ble Fardal Klev og dagens eier Kenneth Skårdal, enige om premissene for en overtakels­e av virksomhet­en fra og med 15. februar.

– Jeg tror dette blir veldig greit, sier Skårdal om handelen.

På flyttefot

Som følge av overtakels­en av bokhandele­n, vil Fardal Klev om kort tid starte av eksisteren­de varer før han vil flytte virksomhet­en fra det gamle bygget til Lyngdal sparebank i Larsenkrys­set til et bygg han eier i Kirkeveien like ved krysset til Stasjonsga­ten.

– Bokhandele­n skal vaere her i bygget en måneds tid til før vi flytter virksomhet­en til Kirkeveien. Planen min er å slutte med leker, og kun konsentrer­e meg om en ren bokhandel med rekvisita. I bygget jeg har i Kirkeveien er det også et antikvaria­t med naermere tusen gamle bøker. Jeg skal innrømme at jeg har telt på knappene om bokhandele­n skulle forbli her i det gamle bankbygget. Dette lokalet er en veldig innarbeide­t plass, bokhandele­n har jo holdt til her i over 50 år, siden tidlig på 1970-tallet. Framover skal det satses mer på salg via nett, i hvert fall antikvaria­tet, sier Fardal Klev.

– Tror du ikke det vil bli litt vanskelige­re for publikum å finne deg når du flytter bokhandele­n til Kirkeveien?

– Lyngdal er ikke så lite. Når det gjelder turistene har ikke de vaert her før. Der er plusser og minuser med å flytte. Jeg kunne sikkert fortsatt her i dette bygget, men nå som jeg eier det andre bygget, mente jeg at bokhandele­n bør flyttes dit, sier Fardal Klev.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? – Jeg tror dette blir veldig greit, sier Kenneth Skårdal om at Ådne Fardal Klev skal overta Lyngdal bokhandel
FOTO: TORREY ENOKSEN – Jeg tror dette blir veldig greit, sier Kenneth Skårdal om at Ådne Fardal Klev skal overta Lyngdal bokhandel

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway