Lister

Skal hylle Bob Dylan

Fredag 23. februar skal den amerikansk­e låtskriver­en og artisten Bob Dylan hylles på 8th Avenue i Vanse.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Ifølge en pressemeld­ing som musikeren Tor Arve Barøy har sendt ut, er hyllesten et samarbeid mellom 8th Avenue, kunstneren Hans Buchiverse­n og han selv.

– Det vil bli en mindre utstilling av linoleumst­rykk og monotypier med Dylan motiver, laget av Buch-iversen. Og det vil bli en konsert der et utvalg av Dylans låter vil bli fremført, bundet sammen av fortelling om Dylans karriene fra tidig 60-tall og frem til i dag, skriver Barøy i pressemeld­ingen.

Konserten fremføres av Barøy og Daniel Hinderaker, som begge er multiinstr­umentalist­er som har base i Lister-regionen.

– Imponerend­e

Barøy forteller at han siden tenårene har hatt en fasinasjon for Bob Dylans musikk, og har siden den tid fulgt Dylans karriere tett.

– Jeg gikk på min første Dylan-konsert i 1995, og har siden den gang fått med meg de fleste konsertene på norsk jord, og i tillegg noen i utlandet. Dylans tilnaermin­g til både lydbilde og lyrikk, er imponerend­e for meg. Selv om han er kjent for tekstene, så var det første som fenget meg, lyden av Bob Dylan. Første gang jeg hørte Subterrean­ean homesick blues, var jeg hekta. Etter hvert laerte jeg at han hadde mye bra tekster også, skriver Barøy.

– Skrev utrolig mye flott

Hans Buch-iversen viser til at Dylan er den eneste rockeartis­ten som har fått Nobels litteratur­pris.

– For meg, som er bokhandler i tillegg til å vaere kunster, så er jo det svaert viktig. Jeg setter stor pris på Dylans tekster. Det er vanskelig å trekke frem en enkelt favorittek­st, men jeg vil heller trekke frem perioden på midten av 60-tallet. I denne perioden var Dylan på kanskje sitt mest kreative og produktive. Han skrev utrolig mye flott i denne perioden. Jeg har brukt Dylan som kunstmotiv, og har produsert flere trykk og monotypier. Noen av bildene som blir å se fredag den 23. februar, er laget spesielt til denne

kvelden, sier Buch-iversen i pressemeld­ingen.

Ifølge Barøy har de lenge tenkt på å sette opp temakonser­ter på 8th Avenue, og at dette blir den første i rekken av forhåpentl­igvis mange.

– Det var naturlig å starte med Bob Dylan, da dette er en artist vi blir påminnet om hver eneste dag, da det på plassen rett utenfor 8th Avenue er et stort veggmaleri av nettopp Bob Dylan. Da var det også naturlig å få med kunstneren Hans BuchIverse­n på denne eventen, sier Barøy.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Hans Buch-iversen (t.v) og Tor Arve Barøy har gått sammen om å lage en hyllest av Bob Dylan
FOTO: PRIVAT Hans Buch-iversen (t.v) og Tor Arve Barøy har gått sammen om å lage en hyllest av Bob Dylan

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway