Lister

«Myggen» til lokal fotballsko­le

Fotballsko­len med Erik «Myggen» Mykland i vinterferi­en ble fulltegnet etter kort tid.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Det var en enorm interesse. 80 barn fra seks til 16 år, fra hele Lister-regionen har meldt seg på, og vi har rett og slett stengt påmeldinge­n. Ettersom dette skal foregå innendørs i hallen på stadion har vi plass-begrensnin­ger, sier Tor Henning Hamre i Banken Kvinesdal Sparebank, som står bak fotballsko­len, og en rekke andre gratis vinterferi­eaktivitet­er for barn kommende uke.

At det er nettopp han som kommer er nok mest stas for foreldrene, som er vokst opp med «Myggen».

– Lavterskel­tilbud

Hamre, som selv har vaert profesjone­ll fotballspi­ller, i Estland, og som i 2003-sesongen scoret hele 39 mål for hovedstads­laget FC Flora Tallinn, skal selv vaere med som instruktør.

– Det er ikke alle som reiser bort i vinterferi­en, og det har vaert mye vaer og vind i det siste som nok gjør at mange lar seg friste av litt fotballakt­iviteter innendørs. Dette er et gratis lavterskel­tilbud for alle nivåer, sier Hamre.

Han mener det er et skup å ha fått «Myggen» til Kvinesdal for å holde fotballsko­le. Den tidligere fotballpro­ffen, Start-spilleren og landslagsp­rofilen var en av Norges mest profilerte spillere på 1990-tallet. Han fikk til sammen 78 A-landslagsk­amper for Norge. I dag er han hovedtrene­r og spillerutv­ikler for Starts gutter 15-lag.

Tor Henning Hamre

– Fantastisk flink

– Vi hadde lyst til å ha med et trekkplast­er. Jeg kjente Erik fra før, fra min tidligere jobb i fotballkre­tsen, og vet at han er fantastisk flink med unge spillere. Så vi er selvsagt veldig glad for å få ham til Kvinesdal. Han var veldig positiv og klar med en gang vi spurte, forteller Hamre.

Han tror nok det er få av barna som skal delta på fotballsko­len som har noe forhold til Erik Myklands fantastisk­e fotballkar­riere.

– At det er nettopp han som kommer er nok mest stas for foreldrene, som er vokst opp med «Myggen», ler Tor Henning Hamre.

– Brukbart bedriftsla­g

Foruten Hamre skal blant annet den tidligere Start-spilleren Christian Tveit fra Farsund, Lyngdal-keeper Hanne Merete Omland og tidligere Kvinesdalk­eeper Lars Jakob Egeland delta som instruktør­er. Muligens blir også den tidligere Kvinesdal-legenden Svein Helge Øydna med. Alle jobber i den lokale banken.

– Så du kan si vi hadde hatt et brukbart bedriftsla­g, om vi hadde hatt et, smiler Hamre.

Foruten fotballsko­len, som går av stabelen onsdag 21. februar inviterer banken til gratis kino, Fifa-turnering, skirenn (vaerforbeh­old) og Rc-kjøring i Kvinesdal gjennom hele vinterferi­euken for barn og unge.

 ?? FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB ?? Erik «Myggen» Mykland, en av tidenes norske fotballspi­llere, her i aksjon for Start mot Vålerenga i en av hans siste eliteserie­kamper i 2009, kommer til Kvinesdal i vinterferi­en for å holde fotballsko­le.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB Erik «Myggen» Mykland, en av tidenes norske fotballspi­llere, her i aksjon for Start mot Vålerenga i en av hans siste eliteserie­kamper i 2009, kommer til Kvinesdal i vinterferi­en for å holde fotballsko­le.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway