Lister

– Ønsker å skape litt gøy i skitrekket

Lørdag 2. mars er det klart for årets Knaben Challenge på Knaben Alpinsente­r.

- OLAV HOEL

– Dette er et gratisarra­ngement for alle aldre hvor man kan delta med både ski og snowboard. De to siste årene vi har hatt dette litt mindre konkurrans­epreget, men i år har vi gått tilbake til det formatet vi hadde tidligere med å dele deltakerne inn i årsklasser og ha konkurrans­e om 1. til 3. plass, og med premier til alle, forteller Andreas Egeland, som er en av initiativt­akerne.

Det er den frivillige organisasj­onen Eiriks Minne som står som arrangør. Deltakerne deles inn i tre årsklasser, som er 0–7 år, 8–13 år og 14–100 år.

– På det meste har vi vaert oppe i 50 deltakere, men i år traff vi litt dårlig med vinterferi­en. Vi håper derimot at folk kommer enten de er deltakere eller bare ønsker å vaere tilskuere, for det kommer til å bli show og god stemning. Vi tar påmeldinge­n i teltet på dagen, hvor man også vil få et startnumme­r. Man trenger ikke vaere god eller på et visst nivå for å delta. Dette er et lavterskel­tilbud hvor alle kan delta, sier Egeland.

Etter at alle først har fått et prøvehopp, blir det så et tellende hopp 1. til 3. plassen kåres.

– Vi kommer til å ha med oss litt forskjelli­ge premier, som kinobillet­ter, inngangsbi­llett til Kvinbadet, litt forskjelli­g fra Eiriks Minne og forskjelli­g merch som t-skjorter, solbriller og litt forskjelli­g, sier Egeland.

Han anslår at de har holdt på med dette arrangemen­tet i i hvert fall ti år.

– Bakgrunnen for at vi arrangerer dette er at vi ønsker å finne på noe for å skape litt gøy i skitrekket for barn og ungdom. Så vi håper det blir godt oppmøte og forhåpentl­igvis fint vaer, selv om vaeret er noe vi ikke kan styre.. God stemning skal det bli uansett, sier Egeland. olav.hoel@lister24.no

 ?? FOTO: ØYSTEIN TJØRHOM ?? Det er Eiriks Minne som står bak Knaben Challenge.
FOTO: ØYSTEIN TJØRHOM Det er Eiriks Minne som står bak Knaben Challenge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway