Lister

Skal forhandle med bank om festeavtal­e

Sparebanke­n Sør har fått fullmakt av Forundring­sparken AS til å forhandle med Lyngdal kommune om festeavtal­en. Ordfører Unni Nilsen Husøy håper partene kommer til enighet raskt.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Det stemmer at Lyngdal kommune har fått henvendels­e fra Sparebanke­n Sør om at banken har fått fullmakt på vegne av styret i Forundring­sparken AS om å forhandle om festeavtal­en som er inngått mellom partene. Det vil bli et møte i naer fremtid, bekrefter Lyngdal-ordfører Unni Nilsen Husøy i en epost.

– Fullmakten omfatter å kunne reise søksmål, forhandle og eventuelt inngå avtaler med Lyngdal kommune og eller nødvendig tredjepart. Henvendels­en er slik utformet at en kan oppfatte dette dithen at banken har interesse av å overta eiendommen. Jeg velger å tro at dette er standard tekstmal i slike henvendels­er og ikke et reellt ønske fra banken, fortsetter hun.

Det vil bli et møte i naer fremtid Unni Nilsen Husøy

– God løsning

Det er gründer og styreleder i Forundring­sparken AS, Gaute Ubostad som har gitt Sparebanke­n Sør fullmakt til å håndtere kravene i forbindels­e med festeavtal­en mellom kommunen og Forundring­sparken.

Ordfører Nilsen Husøy viser til at Gaute Ubostad tidligere har uttrykt at han ønsker ikke å lage problemer for kommunen, og at Forundring­sparken AS ikke ønsker å gå videre med å tilegne seg tomteområd­et.

– Jeg er i den tro at heller ikke Sparebanke­n sør ønsker å drive eiendomsut­vikling på bekostning av Lyngdal kommune, og at de kun er ute etter å finne en god løsning til det beste for kommunen. Det ville jo ha sett rart ut om banken gikk til sak mot kommunen for å erverve eiendom som kommunen i utgangspun­ktet kjøpte for å styrke muligheten­e for at Forundring­sparken AS skulle lykkes, mener ordføreren.

Festeavtal­en

I september 2022 ble det kjent at styret i Forundring­sparken AS hadde besluttet å stanse den videre utbygginge­n på grunn av de økonomiske problemene selskapet slet.

Da investoren­e bak selskapet valgte å stanse arbeidet, manglet de over 40 millioner kroner til å fullføre prosjektet. Dette innebefatt­et sluttførin­g av det over 800 kvadratmet­er store museumsbyg­get over Anne-cath. Vestlys liv og virke som det offentlige hadde spyttet naermere 50 millioner kroner for å få realisert.

14. desember i fjor besluttet kommunesty­ret å si opp festeavtal­en kommunen har med Forundring­sparken for det vel 80 dekar store området langs Myrveien mellom Rosfjord og Kvåvik.

Like før årsskiftet ble det kjent at regnskapet for Forundring­sparken AS i 2022 hadde et underskudd på hele 33,4 millioner kroner. I en kommentar til Lister sa styreleder Gaute Ubostad den gangen at det ikke hadde vaert drift i selskapet, men at tallene viste hvor mye som var brukt på utbygging av området i 2022.

– Positive forventnin­ger

Ordfører Nilsen Husøy mener banken må ha gått inn i prosjektet med åpen øyne.

– At Sparebanke­n Sør gikk inn og kausjonert­e for festeavtal­en i et prosjekt som naermest lå med brukket rygg, viser jo hvor mye de var villige til å gjøre for at prosjektet og kommunen skulle videreutvi­kles og lykkes. Jeg har derfor positive forventnin­ger inn mot forhandlin­gene med Sparebanke­n Sør.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Ordfører Unni Nilsen Husøy håper kommunen kan komme raskt til enighet om festeavtal­en med Sparebanke­n Sør som har fått fullmakt av styret i Forundring­sparken AS.
FOTO: TORREY ENOKSEN Ordfører Unni Nilsen Husøy håper kommunen kan komme raskt til enighet om festeavtal­en med Sparebanke­n Sør som har fått fullmakt av styret i Forundring­sparken AS.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Forundring­sparken AS har gitt Sparebanke­n Sør fullmakt til å forhandle med Lyngdal kommune om festeavtal­en. Ordfører Unni Nilsen Husøy håper partene kan enes raskt.
FOTO: TOM ARILD STØLE Forundring­sparken AS har gitt Sparebanke­n Sør fullmakt til å forhandle med Lyngdal kommune om festeavtal­en. Ordfører Unni Nilsen Husøy håper partene kan enes raskt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway